OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

79 godina od bitke na Kadinjači

U nedelju 29. novembra 2020. godine, u organizaciji Odbora Vlade Republike Srbije za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, Grada Užica i Narodnog muzeja Užice obeležena je 79. godišnjica bitke na Kadinjači, u kojoj su tri čete Radničkog bataljona zajedno sa Posavcima i Orašanima pružile snažan otpor daleko brojnijoj i bolje opremljenoj nemačkoj vojsci sa zadatkom da se odbrani odstupnica Vrhovnom štabu NOPOJ-a, partizanskim odredima i partizanskoj bolnici koji su se povlačili iz Užica ka Sandžaku. U čast poginulih boraca sveštenstvo užičke crkve služilo je parastos, a zatim su delegacije Ministarstva odbrane, Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, Grada Užica, opštine Sevojno, SUBNOR-a Srbije, položili vence na spomen-piramidu, ispod koje se nalaze posmrtni ostaci većine boraca izginulih na Kadinjači.

Prisutnima su se obratili gradonačelnica Grada Užica Jelena Raković Radivojević, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić, predstavnik SUBNOR-a general Vidosav Kovačević.

Vence su položile delegacije: Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva odbrane i vojske Republike Srbije, Grada Užica, gradske Opštine Sevojno, SUBNOR-a Srbije, potomaka poginulih ratnika, SUBNOR-a Grada Užica, SUBNOR-a Beograda, SUBNOR-a Bajine Bašte, Šeste ličke divizije, Gradskog odbora SPS-a, Udruženja boraca Sevojno, SUBNOR-a Velike Plane…

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Vozio sa 3,71 promila alkohola! Policajci ostali u šoku kad su zaustavili vozača (67) kod Arilja

Oglasna Tabla

Policija počinje da redovno testira vozače na drogu

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 24. januar

Oglasna Tabla

Vučić: Za 72 sata Srbija će biti druga u Evropi i peta u svetu po stopi vakcinacije

Oglasna Tabla

U Zlatiborskom okrugu virus covid 19 potvrđen još kod 102 lica

Oglasna Tabla

Drama na pruzi Priboj-Užice: Otkačilo se vozilo za održavanje pruge, radnici trčali za njim

Oglasna Tabla

Trudnice neće biti vakcinisane: „Odložiti planiranje samo dok prođe period vakcinacije“

Oglasna Tabla

Porodiljama i trudnicama se ponovo umanjuje plata

Oglasna Tabla

3 predloga za jeftin i ukusan obrok: Ručak za celu porodicu za samo 300 dinara!

Oglasna Tabla