ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

75 ауто седишта подељено за децу рођену у другој половини 2022. године

Подела бесплатних ауто седишта за децу са територије општине Чајетина врши се од 2018. године. Значај коришћења ауто седишта за најмлађе, још једном је поновљен на додели родитељима беба рођеним од 1. јула до 31. децембра 2022. године.

У Дому културе у Чајетини извршена је подела бесплатних ауто седишта за децу рођену у другој половини протекле године. Савет за безбедност саобраћаја општине Чајетина у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, овом приликом поделио је 75 ауто седишта. Подели су присуствовали и представници општине Чајетина, др Биљана Пантовић, педијатар Дома здравља у Чајетини и представници Црвеног крста Чајетина.

И овога пута организовано је предавање о важности правилног коришћења дечјих ауто седишта. Предавачи су присутнима демонстрирали како се правилно поставља ауто седиште у аутомобил и који је једини исправан начин везивања детета у истом. Родитељи су добили информације, не само о употреби добијених седишта која су за узраст од девет до 36 кг, већ и о такозваним јаје седиштима која су намењена до око 15. месеца.

Чланови Савета за безбедност саобраћаја општине Чајетина, пренели су родитељима да их по потреби могу контактирати и да им могу помоћи приликом постављања седишта у аутомобил.

Такође, на јутјуб каналу Агенције за безбедност саобраћаја, налазе се снимци који приказују правилан начин постављања седишта у аутомобил за сваку категорију седишта.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Гром до темеља спалио још једну кућу у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Филм „Златибор планина богова“ представљен златиборској публици (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Председници општина Пожега и Прибој поднели оставке

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору почело Балканско првенство у планинарској оријентацији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови састанак синдиката и представника Владе заказан за 5. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики успех ужичких школских библиотекарки

ОГЛАСНА ТАБЛА

Врхунско ЈЕЛО са кромпиром и кобасицама: Предлог за савршен ручак (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 30. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА