ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

75 ауто седишта подељено за децу рођену у другој половини 2022. године

Подела бесплатних ауто седишта за децу са територије општине Чајетина врши се од 2018. године. Значај коришћења ауто седишта за најмлађе, још једном је поновљен на додели родитељима беба рођеним од 1. јула до 31. децембра 2022. године.

У Дому културе у Чајетини извршена је подела бесплатних ауто седишта за децу рођену у другој половини протекле године. Савет за безбедност саобраћаја општине Чајетина у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, овом приликом поделио је 75 ауто седишта. Подели су присуствовали и представници општине Чајетина, др Биљана Пантовић, педијатар Дома здравља у Чајетини и представници Црвеног крста Чајетина.

И овога пута организовано је предавање о важности правилног коришћења дечјих ауто седишта. Предавачи су присутнима демонстрирали како се правилно поставља ауто седиште у аутомобил и који је једини исправан начин везивања детета у истом. Родитељи су добили информације, не само о употреби добијених седишта која су за узраст од девет до 36 кг, већ и о такозваним јаје седиштима која су намењена до око 15. месеца.

Чланови Савета за безбедност саобраћаја општине Чајетина, пренели су родитељима да их по потреби могу контактирати и да им могу помоћи приликом постављања седишта у аутомобил.

Такође, на јутјуб каналу Агенције за безбедност саобраћаја, налазе се снимци који приказују правилан начин постављања седишта у аутомобил за сваку категорију седишта.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа

Судар мотора и аутомобила у тунелу код Златибора, повређени мотоциклиста пребачен у болницу

Врели талас у Србији, данас још топлије

Пренос утакмице Србија – Словенија у ГКЦ-у

Мамбо Џамбо у Градском културном центру

Трибина „Националног центра за едукацију о спорту 2024“ у Ужицу

Први „ПП Фест” од 4. до 7. јула