OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

7 милиона динара за реконструкцију и изградњу цркава

Буџетом за ову годину опредељено је седам милиона динара за изградњу и реконструкцију цркава на територији града Ужица. Конкурс за средства биће расписан крајем овог или почетком наредног месеца, а у зависности од договора свештенства зависиће и износ средстава за сваку од светиња у Ужицу.

Према речима Николе Максимовића директора ЈП “Ужице развој” и члана Црквеног и Грађевинског одбора Град је у току прошле године издвојио значајна средства и пружио подршку изградњи Храма Покрова Пресвете Богородице у Крчагову.

У договору са ЈКП „Водовод“ урађена је комплетно изградња водоводне и канализационе мреже тако да је објекат прикључен на водовод и канализацију, а урађен је и прикључак за гас. Такође, урађена је пројектна документација за саобраћајницу на потезу од Улице Норвешких интернираца до Храма, а план је да се та саобраћајница асфалтира у току ове године и да се уради партерно уређење испред цкве. Ради се и на решавању проблема кишне канализације. Идеја је и да се поред саме цркве уради мало дечије игралиште. Очекује се у току ове године и завршетак пројектно-техничке документације за парохијски дом како би наредне године отпочели радови”.

Крајем прошле године у самом објекту урађен је под који је како истиче свештеник Иван Деспић обезбедио председник Грађевинског одбора, министар Никола Селаковић.

“Желим да изразим велику захвалност председнику и свим члановима Грађевинског одбора на великом труду и залагању, захвалност дугујемо и Граду али и свим осталим донаторима који су омогућили да у току прошле године урадимо велики део посла. Поред радова у унутрашњости Цркве изграђен је звоник висок 18 метара и помоћне просторије за паљење свећа.  У овој години жеља нам је да се уреди простор око храма, да добијемо кишну канализацију и саобраћајницу, а уз помоћ Града и државе као и до сада”.

Када је реч о новоизграђеном Храму на Белој Земљи тренутно се прави пресек изведених радова како би се сагледало шта је још неопходно завршити у самом објетку. У току су и активности на успостављању саобраћајнице која води до цркве.

Радова ће бити и у Цркви Светог Ђорђа, где је идеја је да се направи нова продавница у којој ће Ужичани моћи да купују сувенире и свеће. Део средстава већ је обезбеђен, и у току је припрема пројектне документације.

Извор: узице.рс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Затворска казна за алкохолног рекордера: Возио са 5,49 промила алкохола у крви, у ауту било троје деце

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржане радионице „Злакуско лончарство“ у Музеју „Старо село“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одбојка: Златибор почео припреме, Тијана Малешевић са млађим категоријама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Министарство унутрашњих послова: Апел грађанима да не спаљују траву и ниско растиње на отвореном простору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас сунчано и веома топло, до 37 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПИО фонд остао без великог броја пензионера

ОГЛАСНА ТАБЛА

Миленка из Нове Вароши још увек нема, нестао пре 20 дана породица трага за њим

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тиодоровић: Разматрамо одлагање школске године и опцију да се одељења са 30 ученика деле

ОГЛАСНА ТАБЛА

Буктиња прогутала Фиат Пунто: Запалило се возило испред зграде у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА