ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

60 ученика из социјално угрожених породица летоваће бесплатно у ужичком одмаралишту у Бечићима

Шездесет ученика из ужичких породица лошијег материјалног стања летоваће бесплатно у Бечићима, у објекту којим газдује установа Дечје одмаралиште „Златибор“ из Ужица. Прва група ученика са два васпитача на мору ће боравити од 1. до 8. јула, а друга од 8. до 15. јула. Уговор о боравку ученика у Бечићима, који ће финансирати град, потписали су данас градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић и директор установе Дечије одмаралиште “Златибор” Владан Цупарић.

Како је превиђено Правилником, град ће из средстава буџета финансирати летовање за ученике основних и средњих школа, који потичу из социјално угрожених породица и који имају пребивалиште на територији града Ужица, а на предлог школа.

Критеријуми за одабир ученика су социјална угроженост породице из које ученик потиче, односно породица чији укупан приход не прелази износ минималне нето зараде у Републици Србији према последњем објављеном податку за мај месец. Један од услова је и успех ученика у претходној школској години, просечна оцена најмање три и примерено владање.

Правилник предвиђа и да након формирања списка изабраних ученика, школа за сваког ученика доставља и сагласност родитеља на прописаном обрасцу. Родитељи су у обавези да обезбеде неопходна документа за пут о чему ће детаљно бити обавештени на састанцима, који ће бити одржани у наредном периоду.

Ученицима и њиховим васпитачима обезбеђен је бесплатан боравак са пуним пансионом, како је то било и ранијих година.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Последње скупштинско заседање у актуелном сазиву

Радови на реализацији пројеката града и ресорних министарстава

Исплата мајских пензија почеће 4. јуна.

Детаљи бруталног убиства у Сјеници: Ножем је убадала по глави и телу!

Гондола данас неће радити

Отказан концерт крагујевачког састава Ларска

У ужичком породилишту рођено пет дечака

И сунце и киша, температура до 26 степени

ГГ Слога: Свакодевно нас „бомбардују“ порукама колико је уложено у здравство Ужица