3.3 C
Uzice
новембар 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

6. FESTIVAL SPORTSKOG FILMA OD 29. JUNA DO 3. JULA NA ZLATIBORU

Šesti Festival sportskog filma ove godine se održava na Zlatiboru od 29. juna do 3. jula. Publika će imati priliku da za četiri dana trajanja festivala pogleda oko trideset filmova, a ovogodišnji grad-gost biće Tuzla, koji će se predstaviti filmom o najvećim sportskim legendama ovog grada.

Svečano otvaranje 6. Festivala sportskog filma je u četvrtak, 29. juna, u 19 časova, u kongresnom centru Srbija na Zlatiboru. Prvog dana Festivala biće uručene nagrade za životno delo i to Draganu Džajiću, našem proslavljenom fudbaleru, zatim Aleksandru Šoštaru, vaterpolisti koji je ušao u Kuću slavnih, Mirzi Delibašiću, košarkašu, Veselinu Jevrosimoviću, predsedniku Atletskog saveza Srbije i reditelju Zdravku Šotri.

„Ove godine jednu od značajnih nagrada Festivala dodeljujemo našem proslavljenom spotisti – fudbaleru Draganu Džajiću. Nama je velika čast to što će on lično prisustvovati Festivalu i što će film, pod naslovom „Džaja“, koji govori o njegovom radu i životu otvoriti ovogodišnji Festival“, kaže Mihailo Todorović Crni, direktor Festivala sportskog filma.

Organizatori kažu da je želja da se predstave razni sportovi i razne druge manifestacije vezane za sport i probleme koji on donosi. I ove godine biće bogat i raznovrstan program za mnogobrojnu publiku, koja će filmove moći da gleda svakog dana trajanja Festivala od 17 časova.

„Ove godine smo uspeli da od 15 zemalja izaberemo oko 30 filmova. Gledali smo da filmovi budu raznovrsni, da što više zemalja bude predstavljeno i što više sportova“, kaže Jovan Marković, umetnički direktor Festivala.

Zlatibor je zaslužio da se jedna ovakva manifestacija održava na ovoj planini, kaže Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine Čajetina i dodaje da je to veoma važno za afirmaciju Zlatibora, kao i za njegovu promenu imidža.

„Kada smo pre 6 godina ustanovili ovaj Festival, a mislim na opštinu Čajetina, Turističku organizaciju Zlatibor i Maja film, Zlatibor nije slučajno odabran kao destinacija za to, jer je ovo turističko mesto prve kategorije i najposećeniji turistički centar u Srbiji, a posebno zbog toga što Zlatibor ima velike potencijale kada je sportski turizam u pitanju. Tokom godine ovde se priprema preko 100 sportskih ekipa, i to ne samo iz Srbije, već i iz Evrope i sveta“, naglasio je Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine Čajetina.

Ovogodišnji grad-gost biće Tuzla, koji će se predstaviti filmom o najvećim sportskim legendama ovog grada.

Izvor:zlatiborpress.rs/Nada Dželebdžić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Tetke dobile status trećeg roditelja

Oglasna Tabla

Aleksandar Gajšek u Užicu na tribini “ Traganje za smislom“

Oglasna Tabla

Znate li ko su vam bili preci? Evo zašto je to važno!

Oglasna Tabla

Veliki uspeh Strahinje Poledice, učenika Medicinske škole u Užicu

Oglasna Tabla

Velika akcija BIA u srpskoj fabrici oružja: Uhapšeni albanski špijuni?

Oglasna Tabla

Uhapšen piroman iz Prijepolja

Oglasna Tabla

Turistička organizacija Zlatibor – Ambasador dobre usluge

Oglasna Tabla

Zlatna karatistkinja Lidija Trmčić osvojila „Hungarian open“

Oglasna Tabla

Lako se pravi: Sirup od tri prirodna sastojka koji čisti pluća od katrana i toksina

Oglasna Tabla