16.3 C
Uzice
март 24, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

6. FESTIVAL SPORTSKOG FILMA OD 29. JUNA DO 3. JULA NA ZLATIBORU

Šesti Festival sportskog filma ove godine se održava na Zlatiboru od 29. juna do 3. jula. Publika će imati priliku da za četiri dana trajanja festivala pogleda oko trideset filmova, a ovogodišnji grad-gost biće Tuzla, koji će se predstaviti filmom o najvećim sportskim legendama ovog grada.

Svečano otvaranje 6. Festivala sportskog filma je u četvrtak, 29. juna, u 19 časova, u kongresnom centru Srbija na Zlatiboru. Prvog dana Festivala biće uručene nagrade za životno delo i to Draganu Džajiću, našem proslavljenom fudbaleru, zatim Aleksandru Šoštaru, vaterpolisti koji je ušao u Kuću slavnih, Mirzi Delibašiću, košarkašu, Veselinu Jevrosimoviću, predsedniku Atletskog saveza Srbije i reditelju Zdravku Šotri.

„Ove godine jednu od značajnih nagrada Festivala dodeljujemo našem proslavljenom spotisti – fudbaleru Draganu Džajiću. Nama je velika čast to što će on lično prisustvovati Festivalu i što će film, pod naslovom „Džaja“, koji govori o njegovom radu i životu otvoriti ovogodišnji Festival“, kaže Mihailo Todorović Crni, direktor Festivala sportskog filma.

Organizatori kažu da je želja da se predstave razni sportovi i razne druge manifestacije vezane za sport i probleme koji on donosi. I ove godine biće bogat i raznovrstan program za mnogobrojnu publiku, koja će filmove moći da gleda svakog dana trajanja Festivala od 17 časova.

„Ove godine smo uspeli da od 15 zemalja izaberemo oko 30 filmova. Gledali smo da filmovi budu raznovrsni, da što više zemalja bude predstavljeno i što više sportova“, kaže Jovan Marković, umetnički direktor Festivala.

Zlatibor je zaslužio da se jedna ovakva manifestacija održava na ovoj planini, kaže Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine Čajetina i dodaje da je to veoma važno za afirmaciju Zlatibora, kao i za njegovu promenu imidža.

„Kada smo pre 6 godina ustanovili ovaj Festival, a mislim na opštinu Čajetina, Turističku organizaciju Zlatibor i Maja film, Zlatibor nije slučajno odabran kao destinacija za to, jer je ovo turističko mesto prve kategorije i najposećeniji turistički centar u Srbiji, a posebno zbog toga što Zlatibor ima velike potencijale kada je sportski turizam u pitanju. Tokom godine ovde se priprema preko 100 sportskih ekipa, i to ne samo iz Srbije, već i iz Evrope i sveta“, naglasio je Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine Čajetina.

Ovogodišnji grad-gost biće Tuzla, koji će se predstaviti filmom o najvećim sportskim legendama ovog grada.

Izvor:zlatiborpress.rs/Nada Dželebdžić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nekada poznati užički pekar jedna je od žrtava jučerašnjeg požara

Oglasna Tabla

Srebrna medalja na prvenstvu Srbije za mlađanog Ognjena Šimšića

Oglasna Tabla

Beseda srpskog generala svojim pilotima zbog koje će se svaki Srbin naježiti: “Možda je ovo let u smrt, ali ne običnu, već časnu” (VIDEO)

Oglasna Tabla