ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

55 милиона динара за субвенције у пољопривреди

Пољопривредни произвођачи са подручја нашег града и ове године ће моћи да рачунају на подршку у развоју и унапређењу пољопривредне производње, истакао је Слободан Кузмановић члан Градског већа за пољопривреду. Према његовим речима за ту намену у овој години из буџета је издвојено 55 милиона динара. што је за седам милиона динара више у односу на претходну годину. Јавни позив је расписан и трајаће до утрошка планираних средстава.

Градско веће је усвојило Програм подршке за спровођење пољопривредне и политике руралног развоја за град Ужице за 2024. годину и добило сагласност Министарства пољопривреде на исти, након чега је од 1. априла отворен Јавни позив. Кузмановић истиче да је интересовање велико и да је већ стигло више од 40 пријава.

“У претходној години имали смо више од 800 корисника и надамо се да ће ове године премашити тај број. Јавни позив је објављен на званичној интернет страници града и достављен канцеларијама свих месних заједница, тако да су наши пољопривредни произвођачи упознати као и претходних година. Оно што бих нагласио је да је потребно да су наши пољопривредници обновили своје газдиснтво о чему диостављају потврде и да су њихова газдинства регистрована на територији нашег града и да се парцеле налазе на територији града”, каже Кузмановић.

Додаје, да су субвенцијама обухваћене све области пољопривреде, говедарство, овчарство, свињарство.

“Наравно највеће интересовање влада за набавку пољоприредне механизације а као и сваке године субвенционисаћемо набавку система за наводњавање, противградних и мрежа за засену, опреме за пластеничку производњу, набавку система за мужу, садног материјала за воћарство. По први пут нашим субвенцијама су обухваћене моторне тестере и маказе за орезивање воћа, због великог интересовања пољопривредника”.

Максималан износ субвенције је 400 хиљада динара по свим мерама, јер произвођачи могу конкурисати по више мера. Када је реч о механизацији максималан износ је 50 процената без пдв-а односно 150 000 динара, док је максималан износ у сточарству до 400 хиљада динара. Максималан износ инвестирања у физичку имовину је 50 процената од набављене опреме или сточних грла и то без урачунатог  пдв-а.

Захтеви се подносе у канцеларији број 28, где се могу добити и друге информације везано за овогодишњи јавни позив.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Саопштење Градског одбора Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење у вези квалитета ваздуха на територији града Ужица за 18.05.2024.

Викенд дијета за брзо прочишћење организма: Ево шта треба да једете да бисте се стесали

Може ли стид да нас учини бољом особом

Временска прогноза за недељу, 19. мај 2024.

Најављен збор у недељу у Луновом Селу

Србија и ове године на првом месту у Европи по расту броја туриста

Подељене омладинске картице (видео)

Јавни час прве помоћи за основце