ОГЛАСНА ТАБЛА
ЕМИСИЈА "АКТУЕЛНО" СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

5 важних ствари код избора туш кабине

Савремено тржиште опреме за купатило својом разноврсношћу пружа прилику свакоме да опреми свој дом управо онако како је замишљао, без компромиса и импровизације. Индустрија досегла је тај ниво да не ствара више само практичне елементе за купатило који су неопходни, већ уникатна, естетски привлачна, али практична решења која ће допринети атмосфери и стилу дома који употпуњавају. С обзром на то да је избор велики, важно је посветити се истраживању могућности и пронаћи управо онај елемент који се савршено уклапа у вашу замисао. Када су туш кабине у питању, предлога не мањка, само је на вама да своје идеје прилагодите техничким могућностима просторије и креирате себи савршено купатило. Даље у тексту представићемо вам пет тачака које морате проћи приликом избора туш кабине како бисте дошли до правог решења.

Димензије

Димензије су један од првих фактора које треба узети у обзир, јер ће димензије туш кабине зависити од величине купатила и просторних могућности. На располагању су вам туш кабине стандардних димензија 80x80cm и 90x90cm, као и оне мало пространије димензије попут 80x100cm и 80x120cm. Такође, постоје и полукружне Р80 и Р90 кабине које су идеалне за мања купатила. Што се тиче висине, најчешће се срећемо са моделима од 190цм, али постоје и кабине са кадицама, које могу бити плитке и дубоке, те висина иде и до 220цм.

Дизајн

Када је дизајн у питању, избор се своди најчешће на личне афинитете и уклапање у атмосферу дома. Када говоримо о туш кабинама, у обзир узимамо боју, стил и врсту стакла. На домаћем тржишту можете пронаћи провидна, сива и пескирана, односно мат стакла. Поред тога што имају другачији спољашњи изглед, композиција материјала од ког су направљена је потпуно иста, стога разлику у квалитету израде не треба тражити. Провидна стакла су класика, најчешће их срећемо и уклапају се у све амбијенте, док сива стакла одају дозу минимализма, али и елеганције, те их треба уклопити са остатком купатила. Пескирана, односно матирана стакла су идеална за веће породице са једним купатилом. Она ће решити гужву пред купатилом и подржати динамичан темпо живота.

Квалитет материјала

Квалитет материјала је кључан фактор код избора туш кабине. Улагањем у квалитетан материјал добијате сигурност, комфор и поузданост у свом дому. Изаберите за своју породицу и себе онај производ који вам улива поверење и уз који се осећате безбедно.

Врста материјала

Врста материјала од ког су састављене кабине је важна због саме конструкције која држи све делове на окупу и њене поузданости и чврстоће. Хромирани алуминијумски рам је најчешћи и најефикаснији на тржишту, а изузетно је једноставан за одржавање и отпоран на различите врсте хемикалија, притисак и оштећења.

Дебљина стакла

Дебљина стакла је још један фактор који треба узети у обзир при одабиру туш кабине. Свако стакло на туш кабини мора бити каљено како би поднело варирање температуре, хемикалије и спонтане ударце. Дебљина стакла може варирати између 5 и 8mm, али се препоручује да изаберете дебље стакло због његове веће отпорности, безбедности и поузданости.

Тип врата
Начин отварања и затварања туш кабина од круцијалног је значаја за планирање простора, али и за одржавање купатила. Поред функционалности, ту је и естетска функција која јесте важна, али не пресудна. Клизна врата су практична и просторно економична, али могу задавати муке приликом чишћења због неприступачних делова око клизне лајсне. Зглобно отварање је згодно за пространа купатила и за све кориснике којима је важно да брзо и ефикасно очисте своје купатило. Поред ових модела, можете се одучити и за флексибилна врата, позната као хармоника, која пружају лак приступ кабини, али им мањка издржљивости у односу на претходна два модела.
Извор: www.diplon.net
Додатне функције и карактеристике

Када бирате туш кабину, размотрите и додатне функције које би могле допринети вашем комфору и задовољству. Туш кабине могу имати различите опције које могу значајно повећати функционалност и удобност туш кабине, али такође утицати и на цену, па је важно размотрити да ли су вам ове опције заиста неопходне.

 

Туш стене

Уколико поседујете пространо купатило и желите елегантно решење за туширање, туш стене су најчешћи избор последњих година. Ово атрактивно, а практично решење једноставно је за одржавање. Једини недостатак је то што је потребно више простора за коришћење.

Извор: www.diplon.net
Хидромасажне кабине

Напредна верзија туш паравана јесте хидромасажна кабина која уноси дозу луксуза и хедонизма у ваш живот. Након првог коришћења нећете моћи ни да замислите крај дана без млазница које омогућавају дубинску масажу током купања. Хидромасажне туш кабине долазе у стандардним димензијама, лако ћете их уклопити и у најмања купатила.

Туш каде или туш каналице

Када је под кабине у питању постоје две варијанте. Прва подразумева туш каде јер су практичне и корисне приликом прања кућних предмета. Друга заступа концепт без туш кадице, односно каналице за воду које елегантно покривају одвод, лаке су за одржавање и нису упадљиве. На вама је да одлучите шта је у овом случају пресудни фактор.

Монтажа, гаранција и услуге

Када изаберете туш кабину, уколико нисте стучно лице за монтажу, препорука је да тај део препустите овлашћеном сервисеру из простог разлога што су они обучени за то и мања је вероватноћа да ће доћи до неке грешке. Такође, уколико се одлучите на самостално постављање кабине, имајте на уму да се гаранција поништава, јер се не може гарантовати да до евентуалног пуцања није дошло услед неадекватне инсталације.

 

Истражите шта су вам могућности и опције како бисте дошли до идеалног решења за своје купатило и уживајте у удобности и функционалности савршеног дома. Диплон Купатила нуде комплетан асортиман производа потребних за опремање купатилског простора. У изложбеном салону у Земуну можете пронаћи купатилски намештај врхунског квалитета и дизајна како домаћих тако и страних произвођача.
Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Пореска управа објавила календар пореских обавеза фирми за март

У недељу бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља Чајетина

Поклон ученика Уметничке школе Граду у години националне престонице културе (ВИДЕО)

Данас прелиминарна ранг-листа пензионера за рехабилитацију о трошку Фонда ПИО

Пријепоље погодила два земљотреса

Нове цене горива

У ужичком породилишту рођено шест беба

Бесплатни превентивни прегледи у недељу 3. марта

Група грађана „Слога“ излази самостално на предстојеће локалне изборе у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА