Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

5. kolo takmičenja Lige planinarske orijentacije na Zlatiboru

U subotu, 11.avgusta PK „Tornik“ je organizovao 5. kolo takmičenja Lige planinarske orijentacije. Staze koje su osmislili i postavili planinari Josip Dućak, Dragan Nikolić i Marko Luković, iako zahtevne za orijentaciju, potpuno su očarale takmičare. Kobilja Glava, Lupoglav, Rzav, Ribničko jezero, Čavlovac, ostaće u lepom sećanju domaćim takmičarima i gostima iz Pobede, Čelika, Mosora i Kopaonika.

Ukupno 20 ekipa se takmičilo u sedam kategorija. U seniorskoj konkurenciji viđena je sjajna trka u kojoj su sa 5 minuta prednosti u odnosu na ekipu „Mosora“ iz Niša trijumfovale njihove kolege iz beogradske „Pobede“, dok je sa 5 minuta zaostatka na cilj stigao i trećeplasirani „Tornik“. U pionirskoj konkurenciji pobedu i kod devojčica i dečaka ostvarili su sjajni klinci iz PSK „Čelik“ iz Smedereva. Dečaci i devojčice iz „Tornika“ su uzeli dva druga mesta, dok su pionirke „Pobede“ osvojile treće mesto. U kategoriji juniorki, zlato je pripalo devojkama iz „Tornika“, dok su se kod juniora najbolje snašli momci iz „Pobede“ pobedivši dve ekipe domaćeg tima. U veteranskoj konkurenciji pobedu je odneo smederevski „Čelik“, druga je bila ekipa „Pobede“, dok je „Kopaonik“ nažalost nastupao u „okrnjenom“ sastavu pa se takmičio van konkurencije.

Svi takmičari su stigli na cilj pre zatvaranja staze, umorni i zadovoljni. Nakon ručka koji je spremio član PK „Tornik“ Ivica Mihailović – Čupo i najumornijima se vratio osmeh na lice.

Organizator se zahvaljuje svim partnerima koji su pomogli u realizaciji ovogodišnje trke, kao i sjajnom domaćinu Planinskom domu „Tornik“ i momcima iz GSS-a, koji su ulili dozu bezbrižnosti ljudima iz organizacije i takmičarima. Petogodišnje strateško partnerstvo sa „Hils ap“ festivalom se nastavlja, jer dobar tim ne treba menjati, kažu organizatori.

Izvor: PK „Tornik“

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Jeftina torta od keksa i čokolade koja se ne peče

Oglasna Tabla

Plan odvoženja kabastog otpada

Oglasna Tabla

Kokin Brod: Trobojkom brane svetinje

Oglasna Tabla

Karatisti KK „Užice“ odlični u Čačku

Oglasna Tabla

Đaci od danas ponovo u klupama

Oglasna Tabla

U Srbiji danas naoblačenje i kiša, do 14 stepeni

Oglasna Tabla

Konkursi za prijem kandidata u Vojnu akademiju u toku

Oglasna Tabla

Ariljci “pokorili” Kragujevac

Oglasna Tabla

10 dužnosti srpskih đaka iz 1910. godine: Deca su se vaspitavala da, pre svega, budu dobri ljudi

Oglasna Tabla