18 C
Uzice
јун 26, 2019
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI

49. SERBIA RALLY 2016 – UŽICE (23.-25.09. )

Šestog dana septembra, tačno u ponoć, istekao je rok za prijave za 49. Srbija reli. Interesantno je to što za 49. izdanje najznačajnijeg i najpopularnijeg automobilskog takmičenja u Srbiji, imamo 50 prijava! Pored najboljeg što reli sport u Srbiji ima, tu su još i takmičari iz Emirata, Bugarske, Slovačke, Slovenije i Rumunije.

14370206_10208915413955140_1125588350246813772_n

Najatraktivnija imena su svakako Rašid Alketbi, brzi čovek iz Emirata, koji se bori za titulu prvaka u Evropskom reli trofeju. Tu je i Slovak Vlastimil Maječak, a oni će verovatno privuci i najveću pažnju publike, s obzirom da voze atraktivne „ford fiesta R5“ modele. Brojnu ekspediciju iz Bugarske predvodi lider tamošnjeg Šampionata, Plamen Stajkov, koji će u lovu na pobedu za Šampionat Bugarske imati velike rivale u Jordanu Atanasovu i Georgiju Vasilevu, trećeplasiranom genralnog poretka na lanjskom Srbija reliju. Pažnju medju prijavama privlači i ime Danijela Popova, sina velikog Jasena Popova, koji će startovati u jednom „pežou 208 R2“. Posle kraće pauze, tu je i Anton Titov, u „sitroenu DS3 R1 „, a po prvi put nam u goste stiže i jedna damska posada, Dijana Stojanova i Ivanela Ivanova.

Srpske predstavnike predvodi a ko drugi nego Vladica Rabrenović, u već dobro nam znanom „reno kliju R3“. Italijan sa srpskom licencom i domaćim suvozačem, Đanluka Roko, prvi put ove sezone izlazi na stazu, jer se Srbija reli ne propušta! Tu je i najprijatnije vozačko iznenađenje sezone, Nenad Vićentić, a puno pažnje privlači i povratak dvojice starih asova domaćih staza, Dejana Ilića Dzeninksa i Željka Milutinovića, Valjevca koji je ove sezone uglavnom vozio reliju u Hrvatskoj i Sloveniji. Gosti iz pomenute Slovenije stižu s automobilima od 1.400 kubika, i to u dve Škode! Rok Jerkič voziće „feliciju kit- car“, a Matjaž Mihevc „fabiju 1.4“. Interesantno je da iz Slovenije, iz Oktan sporta, stiže jos jedan „pežo 208 R2“, ali će u njemu sedeti domaći veteran Boris Šelemba!

Više detalja možete i sami pronaći u listi prijava, koja definitivno obećava spektakl na specijalnim ispitima u okolini Užica.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Digitalni mediji „jedu“ sve ostale

Oglasna Tabla

14. Međunarodni grafički bijenale „Suva igla“

Oglasna Tabla

Šef Delegacije Evropske unije, ambasador Sem Fabrici posetio Užice

Oglasna Tabla