Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

45 милиона динара за субвенције пољопривредницима, позив отворен до утрошка средстава

И ове године пољопривредни произвођачи са подручја града Ужица могу да рачунају на подршку у развоју и унапређењу пољопривредне производње. За ту намену опредељена су средства у износу од 45 милиона динара за директне субвенције и још три милиона динара за субвенције у оквиру новооснованог Фонда за развој пољопривреде.

 

Како је саопштио члан Градског већа за привреду и пољопривреду Слободан Кузмановић, за подршку мерама развоја и унапређења пољопривредне производње на подручју града Ужица опредељено је осам милиона динара више у односу на претходну годину.

“10. маја, Јавни позив упућен је ка произвођачима и до данас је поднето више од 200 захтева. Као и претходних година највеће интересовање влада за набавку пољопривредне механизације. Поред тога мерама је обухваћена и набавка сточних грла, система за заливање и засењивање, пластеника, садница, лактофриза. Подржавамо и набавку сертификованог материјала у области органске производње и неопходних сертификата. Повећани су и лимити, тако да је сада лимит 360 хиљада динара по свим мерама. То значи да пољопривредни произвођачи могу конкурисати по више мера али максимални повраћај износи 360 хиљада динара”.

Кузмановић наглашава и да је основни услов као и до сада регистровано комерцијално пољопривредно газдинство у активном статусу, пребивалиште и парцела власника на подручју града Ужица и додаје да новца има довољно за све који су заинтересовани. Он је овом приликом позвао пољопривредне произвођаче који су заинтересовани за посету Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду да се пријаве за бесплатан превоз који организује Град у уторак 23. маја. Пријављивање се врши у Одсеку за пољопривреду, канцеларија број 28.

Све ближе информације о актуелним јавним позивима за субвенције у пољопривреди можете преузети ОВДЕ.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Акција Планинарског клуба Торник на планини Торничка Бобија

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пси луталице у драгачевском селу Горачићи у домаћинству Станковића растргли три овце и четворо јагњади

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ангажовање додатне тешке механизације и процена штете

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Слободанком Станков (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грађани опрезнији са зајмовима због све скупљих некретнина

ОГЛАСНА ТАБЛА

Завршница Базума у Ужицу: Џез на српски начин

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ево где у Србији просечне плате имају шест цифара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дојаве о бомбама у школама широм Србије – Родитељима речено да не доводе децу на наставу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Спремност у свим ситуацијама

ОГЛАСНА ТАБЛА