OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

41. sednica Skupštine grada Užica: Usvojen drugi ovogodišnji rebalans gradskog budžeta

Užice, 27. maj: Užički odbornici su na današnjoj sednici usvojili drugi ovogodišnji rebalans gradskog budžeta. Sednica je održana u Narodnom pozorištu, uz jake mere zaštite od  korona virusa.

Usvojenim rebalansom, budžet je uvećan za nešto preko 19 miliona dinara, a radi se o sredstvima koje je Užice dobilo iz transfera od ministarstava. Izmenama i dopunama budžeta, u skladu sa analizom ostvarivanja budžeta i dinamikom, kao i sa posledicama pandemije,  izvršene su preraspodele između aproprijacija prema zahtevima i potrebama budžetskih korisnika.

Prihvaćen je Međuopštinski sporazum koji se odnosi na saradnju na projektu izgradnje i upravljanja regionalnim sistemom za sakupljanje i prečišćavanje otpadnih voda. U ovaj projekat i buduće regionalno preduzeće uključiće se Užice, Požega, Arilje, Kosjerić i Ivanjica, dok će pored njih, u finansiranje i realizaciju projekta, učestvovati i EU i republičko Ministarstvo za evropske integracije.

Snežana Milutinović, dipl. ekonomista, i Dragica Milosavljević, dipl. specijalni pedagog, imenovane su za direktore JKP „Niskogradnja“ i Gradskog centra za usluge socijalne zaštite.

Pred odbornicima bila je i informacija Gradskog štaba za vanredne situacije o sprovedenim aktivnostima u vanrednom stanju izazvanom epidemijom virusa COVID 19. Sve aktivnosti i mere, kao i stanje koje je bilo u Užicu, pokazuju da su preduzete blagovremeno i organizovano, i da Užice, iako je najgušće naseljen grad u Srbiji, nijednog trenutka nije bilo žarište zaraze. Kako je rečeno, najveće zasluge za to pripadaju građanima, koji su se pridržavali svih mera zaštite, kao i svim partnerima, od gradskih uprava, javnih službi, Crvenog krsta i volontera.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Vučić: Vakcinisaćemo dva miliona ljudi

Oglasna Tabla

Policijski čas u Beogradu od petka do ponedeljka

Oglasna Tabla

Čajetina odoleva infekciji Covid 19

Oglasna Tabla

Uvedena vanredna situacija u Varoši – neće biti Zlatarfesta!

Oglasna Tabla

Slavna srpska virusološkinja dr Ana Gligić ima optimističnu prognozu: Sledi naglo opadanje koronavirusa!

Oglasna Tabla

Na području Zlatiborskog okruga potvrđena 94 nova slučaja „covid 19“ virusa

Oglasna Tabla

Goran Stevanović: „Ovo su tri simptoma zbog kojih morate odmah da se javite u KOVID AMBULANTU, počne lako, ali se onda pogorša“

Oglasna Tabla

„Klinička slika dece ozbiljnija nego u prvom naletu virusa“

Oglasna Tabla

Nove mere: Obavezne maske, prekinut rad PU, ograničeno radno vreme ugostiteljskih objekata

Oglasna Tabla