ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

40 милиона динара за наткривање Зелене пијаце, расписан тендер за извођача радова

Ужице – Почетком овог месеца расписан је тендер за извођача радова за наткривање Зелене пијаце и партерно уређење. Биће то трећа фаза планираних радова у оквиру комлетне реконструкције овог простора.

По речима заменика градоначелника Драгољуба Стојадиновића, након ове последње фазе предвиђених радова, Ужице ће добити савремену тржницу са много хуманијим и бољим условима, како за купце тако и за продавце.

” Ужичка пијаца има богату историју и традицију и годинама снабдева наше потрошаче најквалитетнијим производима и намирницама. Иако је велика тржишна конкуренција једино пијаце успевају да испуне обећања, да производ за један дан пређе пут од њиве до трпезе. Пијаце су и места на којима се људи састају и разговарају, али и места на која долазе туристи који овде купују наше аутентичне производе. Због свега наведеног  у реконструкцију градске пијаце је у протеклом периоду уложено 85 милиона динара”.

Стојадиновић подсећа да су изграђене две нове зграде и да су у једној управа ЈКП “Биоктош” и локали за издавање, док су у другој трговци са Робне пијаце “Међај”.

“Сада улазимо у трећу фазу радова вредну 40 милиона динара, где су по 20 милиона определили Град и ЈКП “Биоктош”. Тендер за извођача радова је у току, а понуде ће бити отворене 6. априла. Рок за извођење радова, који ће обухватити наткривање 1274м2 и где ће бити уграђено око 40 000 тона челика је 120 дана”.

Оливер Ристановић директор ЈКП “Биоктош” објашњава да ће пијаца практично имати три нивоа.

“На улазу из правца Улице Димитрија Туцовића биће изграђена фонтана, клупице око фонтане и сви пратећи садржаји које захтевају савремене пијаце. Уместо досадашњих тезги биће постављени нови такозвани столови, па смо сигурни да ће услови бити много бољи, како за  рад људи који продају на пијаци, тако и за оне који купују”.

Око милион евра вредни су радови све три фазе комплетне реконструкције Зелене пијаце, која је почела крајем 2018. године, а која ће бити завршена у наредних неколико месеци.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Последње скупштинско заседање у актуелном сазиву

Радови на реализацији пројеката града и ресорних министарстава

Исплата мајских пензија почеће 4. јуна.

Детаљи бруталног убиства у Сјеници: Ножем је убадала по глави и телу!

Гондола данас неће радити

Отказан концерт крагујевачког састава Ларска

У ужичком породилишту рођено пет дечака

И сунце и киша, температура до 26 степени

ГГ Слога: Свакодевно нас „бомбардују“ порукама колико је уложено у здравство Ужица