12.3 C
Uzice
новембар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

4 dana agonije u pribojskoj bolnici: Dragina (60) je pala sa drveta, slomila dva pršljena, lečili su je pogrešno, pa joj je zakazana hitna operacija?!

Dragina N. (60) iz Priboja pala je sa drveta u dvorištu, ali po teško povređenu najpre niko nije došao, jer nije bilo vozila. Kada je nekako privatnim vozilom uspela da dođe do bolnice u ovom gradu, nije poslata na dalja ispitivanja, jer vozila za transport opet nisu imali?

Kada je zadobila povrede nakon pada, sestra je pozvala Hitnu, ali joj je rečeno da se snađe i da je doveze privatnim vozilom.

Prinuđena, ona je nekako, uz pomoć prisutnih ubačena u auto sa jakim bolovima, a u bolnici ju je dočekao doktor koji ju je primio i ostavio da leži na odeljenju hirurgije.

Ženu koja je imala težak pad, povredu kičme i glave niko nije poslao na dalja ispitivanja, koja u ovoj bolnici nisu moguća.

– Glavu i kičmu niko nije pregledao detaljno, samo ultrazvuk, jer oni skener nemaju. Četiri dana niko je nije poslao na dalja ispitivanja, osim što je u viziti dobila redovnu terapiju za povišeni pritisak – ispričala nam je njena ćerka Slavica.

Ona je dodala da su lekari rekli da nije „ništa strašno“.Potom je, nakon celog vikenda bez ikakvog stručnog pregleda, osim ultrazvuka, prevezena u Užice, gde na snimku kičme primećuju da nešto nije u redu i da mora hitno za Beograd.

Dok je u užičkoj bolnici čekala transport do Kliničkog centra, Dragina je ležala na krevetu u hodniku.

Nakon zbrinjavanja u beogradskoj bolnici, ustanovljen je prelom dva pršljena i operacija je hitno zakazana.

U pribojskoj bolnici su nam ispričali svoju verziju priče:

– Doktor koji je bio na prijemu odmah je konsultovao hirurga, jer je Dragina pala sa visine od dva metra i plašili smo se da nema nekih unutrašnjih krvarenja ili naprsnuća unutrašnjih organa. Uradili smo rendgenski snimak koji je pokazao dva naprsnuća, ali mi nemamo bolje uređaje od toga i nismo mogli da vidimo da je reč o prelomu dva pršljena, videli smo samo jedan – rečeno nam je iz bolnice u kojoj je Dragina ležala četiri dana.

Oni su takođe dodali da je bilo slobodne tečnosti u stomaku, te da su se zato plašili da povređenu šalju put Užica, jer bi svako truckanje i premeštanje, u slučaju postojanje problema sa unutrašnjim organima stomaka, moglo biti kobno.

– Stanje je bilo zadovoljavajuće, nije bilo neuroloških ispada i nije bilo ništa urgentnije u pogledu kičme, u odnosu na bezbednost i stabilnost organa u stomaku – izjavili su u pribojskoj bolnici.

Draginina ćerka, Slavica, ipak tvrdi da na izveštajima nigde ne piše da je bilo nekih povreda unutrašnjih oragana.

– Nije bilo urgentno pitanje kičme? Izvinite, ali mislim da je jako urgentno nečije stanje koje može rezultirati invaliditetom – rekla nam je ljuto Slavica i dodala da za sve što govori može priložiti dokumentaciju, koja je trenutno u bolnici na Banjici.

PROBLEMI SA OVOM BOLNICOM OD RANIJE

Kako nam je Slavica ispričala, ovaj slučaj u njihovoj porodici nije prvi. Naime, Slavičin brat od tetke, pogrešno je lečen, kada se javio sa problemom bola u glavi.

Kada je stanje bilo kritično iz bolnice u Užicu poslat je za Beograd sanitetom koji nije imao bocu sa kiseonikom. On je stigavši u prestonicu izgubio život.

Inače, pribojska bolnica pripada užičkoj.

Izvor.telegraf.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Terzić: Prioritet budžeta za poljoprivredu je nabavka protivgradnih raketa

Oglasna Tabla

Hoće li marketi u Srbiji ukinuti rad nedeljom

Oglasna Tabla

Potrebno izgraditi 359 sistema za prečišćavanje voda

Oglasna Tabla

Koncert: Samostalni referenti

Oglasna Tabla

Akcija SZS „Uzbuni se“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Slana torta od pečenih paprika: Najbolje predjelo svih vremena i prava kalorična bomba

Oglasna Tabla

Kamere na autoputu neće meriti brzinu

Oglasna Tabla

U planu redizajn male mature, testiranje na dve godine

Oglasna Tabla

Danas oblačno sa sunčanim intervalima, uveče kiša, temperatura do 19 stepeni

Oglasna Tabla