OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

38 miliona dinara za rekonstrukciju dela ulice Dimitrija Tucovića

Zajedničkim sredstvima Ministarstva privrede i Grada Užica biće urađena kišna kanalizacija i kompletno rekonstruisan deo Ulice Dimitrija Tucovića. Vrednost projekta je 38 miliona dinara, od čega 19 miliona daje Ministarstvo privrede, a preostalih 19 grad Užice.

Po rečima gradonačelnice dr Jelene Raković Radivojević biće izgrađeno 400m kišne kanalizacije, a rekonstrukcija podrazumeva promenu asfalta od vrha Dovarja do raskrsnice ulica Dimitrija Tucovića i Nikole Pašića.
“Pored zamene asfalta, biće urađen trotoar i postavljen behaton, ivičnjaci, rešetke čime će se rešiti problem površinskih voda koji imamo unazad nekoliko godina. Tender za izbor izvođača otvoren je do 16. aprila, a radovi bi trebalo da počnu krajem maja početkom juna meseca i završe se u roku od 60 dana. Kako će radovi doprineti povećanoj gužvi u saobraćaju u toku je i izrada projekta saobraćajne signalizacije, kojom će saobraćaj biti preusmeren na druge ulice u gradu”.

Kako ističe gradski većnik Ivan Stanisavljević ovaj projekat je velika stvar za naš grad, naročito za mesnu zajednicu Krčagovo, jer predstavlja nastavak radova iz prethodne građevinske sezone kada je urađena kišna i fekalna kanalizacija u ulicama Miloša Obrenovića, Heroja Jerkovića i Karađorđevoj.
“Na ovaj način rešavamo ceo sliv Krčagova što se tiče kišne i fakalne kanalizacije što je i osnovni preduslov za izgradnju kružnog toga kod Narodnog muzeja koji nam je u vrhu prioriteta u ovoj godini. Sa rukovodstvom preduzeća “Užice gas” je dogovoreno da prilikom raskopavanja ulice i skidanja asfalta razvedu svoju instalaciju, tako da apelujemo na sugrađane iz ovog dela grada koji žele da se priključe na gas to urade u narednom periodu jer nakon postavljanja asfalta u narednih pet godina neće biti dozvoljeno raskopavanje zbog novih priključaka. Prilika je idealna za to jer cena priključka za gas nikad nije bila povoljnija, 450 evra bez PDV-a”.

U planu je da se na ovaj projekat nadoveže projekat izgradnje kružnog toka kod Narodnog muzeja, pa su u toku intezivni razgovori sa resornim ministarstvima, kako bi se obezbedila neophodna finansijska sredstva.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užički studenti o značaju vakcinacije akcijom “Pitam da čujem”

Oglasna Tabla

Težak udes kod Požege, dvoje mrtvih

Oglasna Tabla

U Užicu više od 45 odsto vakcinisanih protiv kovida19!

Oglasna Tabla

U Gradskoj opštini Sevojno završeno asfaltiranje putnih pravaca po ugovorima iz prošle godine

Oglasna Tabla

Užice izdvaja novac iz budžeta za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji

Oglasna Tabla

Kondicioni trener Marko Sekulić izabran na mesto kondicionog trenera A tima reprezentacije Srbije

Oglasna Tabla

Danas sunčano, toplo i vetrovito, temperatura do 30 stepeni

Oglasna Tabla

Malinarima će ovo biti jedna od najboljih godina

Oglasna Tabla

Iz crvene kovid zone na Zlatibor,prva grupa zdravstvenih radnika stigla u “Goliju”

Oglasna Tabla