ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

38 miliona dinara za rekonstrukciju dela ulice Dimitrija Tucovića

Zajedničkim sredstvima Ministarstva privrede i Grada Užica biće urađena kišna kanalizacija i kompletno rekonstruisan deo Ulice Dimitrija Tucovića. Vrednost projekta je 38 miliona dinara, od čega 19 miliona daje Ministarstvo privrede, a preostalih 19 grad Užice.

Po rečima gradonačelnice dr Jelene Raković Radivojević biće izgrađeno 400m kišne kanalizacije, a rekonstrukcija podrazumeva promenu asfalta od vrha Dovarja do raskrsnice ulica Dimitrija Tucovića i Nikole Pašića.
“Pored zamene asfalta, biće urađen trotoar i postavljen behaton, ivičnjaci, rešetke čime će se rešiti problem površinskih voda koji imamo unazad nekoliko godina. Tender za izbor izvođača otvoren je do 16. aprila, a radovi bi trebalo da počnu krajem maja početkom juna meseca i završe se u roku od 60 dana. Kako će radovi doprineti povećanoj gužvi u saobraćaju u toku je i izrada projekta saobraćajne signalizacije, kojom će saobraćaj biti preusmeren na druge ulice u gradu”.

Kako ističe gradski većnik Ivan Stanisavljević ovaj projekat je velika stvar za naš grad, naročito za mesnu zajednicu Krčagovo, jer predstavlja nastavak radova iz prethodne građevinske sezone kada je urađena kišna i fekalna kanalizacija u ulicama Miloša Obrenovića, Heroja Jerkovića i Karađorđevoj.
“Na ovaj način rešavamo ceo sliv Krčagova što se tiče kišne i fakalne kanalizacije što je i osnovni preduslov za izgradnju kružnog toga kod Narodnog muzeja koji nam je u vrhu prioriteta u ovoj godini. Sa rukovodstvom preduzeća “Užice gas” je dogovoreno da prilikom raskopavanja ulice i skidanja asfalta razvedu svoju instalaciju, tako da apelujemo na sugrađane iz ovog dela grada koji žele da se priključe na gas to urade u narednom periodu jer nakon postavljanja asfalta u narednih pet godina neće biti dozvoljeno raskopavanje zbog novih priključaka. Prilika je idealna za to jer cena priključka za gas nikad nije bila povoljnija, 450 evra bez PDV-a”.

U planu je da se na ovaj projekat nadoveže projekat izgradnje kružnog toka kod Narodnog muzeja, pa su u toku intezivni razgovori sa resornim ministarstvima, kako bi se obezbedila neophodna finansijska sredstva.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Данас славимо летњег Светог Николу – Пренос моштију Светог оца Николаја

Са протеста у Ужицу поручено: Дишите дубоко, не Дубоко (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јако невреме праћено градом и бујицама погодило ужички крај и околину (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење СНС Ужице: Опет су се над Ужицем надвиле жуте птице злосутнице!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Срећно, средњошколци! Матурантски плес на Тргу партизана у Ужицу (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

После сунчаних интервала, пљускови и грмљавина, понегде град и олујни ветар

Од сутра радови у Улици Станоја Главаша

Град са милион динара помаже породици Јојић из Кремана чија кућа је изгорела у пожару

“Наша Златка“ освојила три златне медаље