Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

33. sednica Skupštine grada: Slađana Mitrović novi sekretar Skupštine grada Užica

Užice, 21. jun: Užički odbornici su, na današnjem zasedanju, postavili Slađanu Mitrović za novog sekretara Skupštine grada. Slađana Mitrović, master pravnik koja je dosada bila zamenik sekretara, izabrana je na ovu funkciju posle ostavke dosadašnjeg sekretara, Petra Vujadinovića.

Usvojenim prvim rebalansom, užički budžet uvećan je za 63,8 miliona dinara i sada on iznosi tri milijarde i tri miliona dinara. Ovo uvećanje sredstava  je iz realnih izvora jer su se prihodi budžeta, u dosadašnjem delu godine, ostvarivali u većoj meri od projektovanog. Najveći deo sredstava rebalansa upotrebiće se za ulaganja u nove infrastrukturne investicije, puteve i projekat Starog grada, kao i u dodatne radove na osnovnim i srednjim školama i ustanovama.

Izglasani su godišnji izveštaji o poslovanju gradskih preduzeća, „Bioktoša“, „Vodovoda“, „Gradske toplane Užice“, „Niskogradnje“, „Dubokog“, „Užice razvoja“, „Stana“, „Velikog parka“ i „Aerodroma Ponikve“, zatim data saglasnost na upotrebu imena grada fudbalskom klubu tako da će se on odsada zvati „Sloboda Užice“ i izvršene izmene Kadrovskog plana gradskih uprava, Gradskog pravobranilaštva, Službe budžetske inspekcije i Službe interne revizije grada. Odbornici su osnovali Gradski centar za usluge socijalne zaštite, ustanovu koja će raditi na uspostavljenju, razvijanju i pružanju usluga iz ove oblasti koje su u nadležnosti lokalne samouprave.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Voćni sufle od griza i pudinga koji se topi u ustima: Toliko ukusan da će vam svi tražiti još

Oglasna Tabla

Srbija planira zabranu plastičnih tanjira, kašika, viljuški, slamčica

Oglasna Tabla

Veliki uspeh užičke košarke, Sloboda ide u ABA 2 ligu

Oglasna Tabla

Promocija projekta Neolife na 42. Međunarodnom samu turizma u Beogradu

Oglasna Tabla

Danas su Zadušnice

Oglasna Tabla

Danas pretežno sunčano, do 12 stepeni

Oglasna Tabla

Vanredna autobuska linija za Zadušnice

Oglasna Tabla

Izgradnja auto-puta Požega–Kotroman počinje 2021.

Oglasna Tabla

Pilot projekat u šest gradova: Osnovci će od jeseni u školi moći da pohađaju časove atletike

Oglasna Tabla