8.1 C
Uzice
новембар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

33. sednica Skupštine grada: Slađana Mitrović novi sekretar Skupštine grada Užica

Užice, 21. jun: Užički odbornici su, na današnjem zasedanju, postavili Slađanu Mitrović za novog sekretara Skupštine grada. Slađana Mitrović, master pravnik koja je dosada bila zamenik sekretara, izabrana je na ovu funkciju posle ostavke dosadašnjeg sekretara, Petra Vujadinovića.

Usvojenim prvim rebalansom, užički budžet uvećan je za 63,8 miliona dinara i sada on iznosi tri milijarde i tri miliona dinara. Ovo uvećanje sredstava  je iz realnih izvora jer su se prihodi budžeta, u dosadašnjem delu godine, ostvarivali u većoj meri od projektovanog. Najveći deo sredstava rebalansa upotrebiće se za ulaganja u nove infrastrukturne investicije, puteve i projekat Starog grada, kao i u dodatne radove na osnovnim i srednjim školama i ustanovama.

Izglasani su godišnji izveštaji o poslovanju gradskih preduzeća, „Bioktoša“, „Vodovoda“, „Gradske toplane Užice“, „Niskogradnje“, „Dubokog“, „Užice razvoja“, „Stana“, „Velikog parka“ i „Aerodroma Ponikve“, zatim data saglasnost na upotrebu imena grada fudbalskom klubu tako da će se on odsada zvati „Sloboda Užice“ i izvršene izmene Kadrovskog plana gradskih uprava, Gradskog pravobranilaštva, Službe budžetske inspekcije i Službe interne revizije grada. Odbornici su osnovali Gradski centar za usluge socijalne zaštite, ustanovu koja će raditi na uspostavljenju, razvijanju i pružanju usluga iz ove oblasti koje su u nadležnosti lokalne samouprave.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Pobeda Užičana nakon tri i po sata igre

Oglasna Tabla

Ekskluzivna vožnja Titovim vozom do Užica, 29. novembra

Oglasna Tabla

Za Prijepolje, Priboj i Novu Varoš 926 miliona iz državne kase

Oglasna Tabla

Gotovo 60 kg marihuane zaplenjeno u Užicu

Oglasna Tabla

Počinje rekonstrukcija trga u Bajinoj Bašti

Oglasna Tabla

Zlakusa – drugo najbolje selo u Srbiji

Oglasna Tabla

Za odeljenje neonatologije Opšte bolnice Užice od lokalnih bendova

Oglasna Tabla

Komunalna milicija će legitimisati bez uniforme, zaustavljati vozila i oduzimati ih

Oglasna Tabla

NP Tara dobitnik priznanja za najatraktivniju filmsku lokaciju

Oglasna Tabla