11.1 C
Uzice
октобар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

31. Međunarodni kongres o procesnoj industriji

Društvo za procesnu tehniku, pri Savezu mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije (SMEITS), po trideset prvi put organizuje Međunarodni kongres o procesnoj industriji – Procesing ’18. Ove godine od 6. do 8. juna kongres će biti održan u hotelu „Cepter hotel Drina“ u Bajinoj Bašti.

Ciljevi kongresa o procesnoj industriji su inoviranje i proširivanje znanja inženjera odgovarajućih struka, kao i podrška istraživačima u predstavljanju ostvarenih rezultata istraživačkih projekata.

U organizaciji Procesinga ’18 učestvuju članovi SMEITS-a – koleginice i kolege sa odgovarajućih katedri većine tehničkih fakulteta u zemlji, bez čijeg volonterskog rada ovako ozbiljan skup ne bi mogao da se tako dobro realizuje.

S obzirom na to da se ovogodišnji skup održava u Bajinoj Bašti, deo programa biće posvećen problematici privrede tog dela zemlje, na obnovljive izvore energije regiona: biomasu, hidroenergiju, solarnu energiju i njihov uticaj na životnu sredinu.

U organizaciji skupa pomogli su Opština Bajina Bašta, mnogi fakulteti u Srbiji i Republici Srpskoj, Regionalna privredna komora Užice, Stalna konferencija gradova i opština, Institut za standardizaciju Srbije, Inženjerska komora Srbije, Nemačko-srpska privredna komora. Kao prateći događaji Procesinga ’18, predviđen je  seminar „Fotonaponski sistemi u gradovima“ koji drže Rastislav Kragić iz Ministarstva energetike RS, Zoran Nikolić, iz tehničkog instituta SANU i Zoran Stević, sa Tehničkog fakulteta u Boru. Dva dana kasnije, u redovnom programu Procesinga ’18, održava se Okrugli sto o opremi pod pritiskom. Institut za standardizaciju će predstaviti novi standard o bezbednosti i zaštiti na radu.

Izvor: energetskiportal.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Novi Tesla: Mladi naučnik dobio 107 nagrada i priznanja, među njima i zlatna medalja na Olimpijadi iz oblasti zaštite životne sredine

Oglasna Tabla

Blagoja napala mečka kod Ivanjice, a onda mu je KRAVA spasila život na neverovatan način! (VIDEO)

Oglasna Tabla

Sedam medalja za karatiste Užica

Oglasna Tabla

Medicinskim sestrama najviše: Evo kolike će biti plate u javnom sektoru posle povećanja

Oglasna Tabla

Ljubivoje Ršumović: U selu se rađaju ljudi, a u gradovima – kućni ljubimci

Oglasna Tabla

Negovanje zbratimljenih škola iz Slovenije i Čajetine (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svetski dan jabuke: U Srbiji svaka peta „Ajdared“

Oglasna Tabla

Derbi u Užicu opravadao očekivanja pred 1500 gledalaca (VIDEO)

Oglasna Tabla

Данас је Срђевдан

Oglasna Tabla