25.4 C
Uzice
јул 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZANIMLJIVOSTI

3 NAJBOLJA FILMA SVIH VREMENA

Ukusi su različiti, ali su stvari prilično jasne u svetu kinematografije: ona ostvarenja koja izdrže test vremena i završe na svim top listama filmskih kritičara zaslužuju da se nazovu najboljim i upišu u anale filmske istorije!

Šta čini film značajnim?

Zašto neki filmovi izdrže test vremena dok drugi polako (ili prilično brzo) izgube svoju vrednost? Za neke fimove, razlog je emocija koju priča izaziva. Ponekad je maestralno izvođenje nekog glumca ono što je nezaboravno, i što na privlači pažnju. Ponekad je film toliko vizuelno zapanjujuć da ga ne možemo zaboraviti.

Tako da kada su u pitanju ova ostvarenja u obzir je uzeto sve to, ali i njihova privlačnost, upečatljivost i značaj.

Iznenadiće vas možda kada vidite iz kojih godina datiraju ova tri filma, ali zaista postoje razlozi zašto se generalno smatraju klasicima kinematografije i zašto biste iako vas možda ne interesuje tematike i ne volite crno-bele filmove, trebalo da ih pogledate.

Pomerili su  granice u tehničkom izvođenju, obradi teme ili ideje, imali fenomenalan prijem kod publike i izvršili trajan uticaj na popularnu kulturu, a predstavljaju i najveća dela najpoštovanijih režisera i glumaca.

1. Citizen Kane

2. The Shawshank Redemption

3. The Godfather Part II

 

izvor:elle.rsoutput_bkzdes

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Širenje kanalizacione mreže na Zlatiboru (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vozač sa užičkim tablicama šokirao sve svojim parkiranjem (FOTO)

Oglasna Tabla

Beograđanin nestao na Drinskoj regati

Oglasna Tabla