OGLASNA TABLA
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

3. dan festivala „Dani Danila Lazovića“ u Priboju

Trećeg dana festivala „Dani Danila Lazovića“ publika je, ispred Zavičajnog muzeja, imala priliku da uživa u stihovima pesnika Marka Miloševića. Predstavljen je njegov film poezije „Pobeda sebe“, video kolaž poezije, kao nova vrsta forme. Milošević je rekao da je prvi put u Priboju, te da se zahvaljuje svom prijatelju Mikiju Damjanoviću, koji je i obožavalac njegove poezije, na pozvu da dođe.

Program je nastavljen u Domu kulture „Pivo Karamatijević“ predstavom „Pomahnitali“, u kojoj igraju Miloš Đorđević i Tatjana Kecman.
Miloš Đorđević, glumac Beogradskog dramskog pozorišta rekao je: „Večeras sam specijalno uzbuđen i srećan zato što sam prvi put u Priboju i na ovom Festivalu. Srećan sam iz više razloga, prvo jer je Festival nosi ime mog starijeg kolege koji je bio legenda glumišta. Drugo, srećan sam zbog mog kolege Mikija Damjanovića sa kojim sam i radio i igrao. Od mnogih kolega sam čuo koliko je u Priboju i na ovom Festivalu lepa atmosfera i koliko su ljudi gostoprimljivi.Sada imam priliku da i ja to osetim. Došli smo sa jednom zabavnom i poučnom predstavom“.
Opisujući radnju predstave “Pomahnitali“, Tatjana Kecman, glumica iz Beograda, istakla je da je u predstavi predstavljena priča o ljudima koji troše suštinu svog života na račun forme, koji su opterećeni svim virtuelnim i izmišljenim vrednostima. Osim toga što je duhovito, ima i momenata drame, momenata kada se možemo zapitati, šta radimo to sa svojim životima.

Festival „Dani Danila Lazovića“ traje do 25. septembra i posvećen je očuvanju sećanja na lik i delo barda našeg glumišta Danila Lazovića i govorenju poezije. Svake godine studenti iz naše zemlje i regiona takmiče se u kazivanju poezije. Ove godine takmičiće se studenti sa svih jedanaest akademija dramskih umetnosti iz regiona (Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije).
Pobednik osvaja nagradu „Povelja Danilo Lazović“ i novčani deo nagrade. Ovogodišnji stručni žiri čine: prof.dr Radovan Knežević, predsednik stručnog žirija, Svetlana Drinjaković, producent, filmski i televizijski reditelj, Mina Lazarević, glumica, Andrija Milošević, glumac i Angelina Lukić, glumica i organizator smotre „Pesniče naroda mog“.
Publika će biti u prilici da tokom završne večeri Festivala (subota 25.9. od 19 časova ispred Doma Kulture) uživa u koncertu gudačkog kvarteta „Kameleon“, dok takmičarski deo programa počinje u 20 časova u Domu kulture „Pivo Karamatijević“. Na završnoj, takmičarskoj, večeri gost glumac Festivala biće Andrija Milošević, muzički gost Mina Lazarević, dok će domaćin ovogodišnjeg Festivala biti glumac Andrija Kuzmanović.

 

PROGRAM 8. FESTIVALA „DANI DANILA LAZOVIĆA“

 

Subota 25. septembar
19.00 časova Dom kulture „Pivo Karamatijević“ Priboj
Koncert gudačkog kvarteta „Kameleon“ ispred Doma kulture Priboj
20.00 časova Dom kulture „Pivo Karamatijević“ Priboj
Takmičarsko veče (nadmetanje studenata u govorenju poezije, gost glumac Andrija Milošević, muzički gost Mina Lazarević, voditelj programa Andrija Kuzmanović).

 

PR Tim Festivala/oglasnatabla.info

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Koncert grupe 357 u Užicu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Radovi vredni više od 50 miliona dinara

Oglasna Tabla

Ujutru ponegde slab mraz, preko dana pretežno sunčano

Oglasna Tabla

Radovi vredni više od 50 miliona dinara

Oglasna Tabla

Radikali u Užicu besplatno delili Šešeljeve knjige (VIDEO)

Oglasna Tabla

Međunarodni turnir „Revija Gracija KUP – 2021.“

Oglasna Tabla

“Trka za zdravlje” u subotu na Gradskoj plaži

Oglasna Tabla

Kako je oktobar ujedinio žene širom sveta

Oglasna Tabla

Za vikend počinje zimsko računanje vremena, vratiti časovnike sat unazad

Oglasna Tabla