Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

29 projekata u konkurenciji za sredstva iz Užičkog lokalnog partnerstva “Udružimo se”

Komisija koja će raditi na proceni pristiglih projekata i odluci za dodelu sredstava u okviru Užičkog programa lokalnog partnerstva “Udružimo se” danas je počela sa radom. Razmatraće se 29 projekata, a najbolji će biti finansirani sredstvima u iznosu od ukupno 10 miliona dinara.

 

Po rečima člana Gradskog veća Miodraga Petkovića, i ove godine Užičani su odgovorili zadatku, jer pristiglo je 29 predloga koji se kao i prethodne dve godine odnose uglavnom na uređenje javnih površina.

“Uglavnom su to predlozi vezani za uređenje prostora ispred stambenih zgrada, uređenje šetališta, uređenje i izgradnju dečijih igrališta ili postavljanja mobilijara na već postojeća igrališta. Imamo predloge vezano za odmorišta i ono što je interesantno ove godine imamo i predloge naših škola za uređivanje prostora školskih dvorišta.”

Petković podseća da je budžet za ove namene 10 miliona dinara i da nažalost neće moći svi projekti biti realizovani, ali će, kako ističe, oni koji ne dobiju sredstva u ovoj moći da konkurišu u februaru, martu naredne godine na novom konkursu.

“Postoje jasno definisani kriteririjumi po kojima se donosi odluka i ono što je važno naglasiti je, da se mora voditi računa da podržani projekti budu raspoređeni na celoj teritoriji Grada, kako u strogom centru i na perifiriji tako i u Gradskoj opštini Sevojno i u seoskim sredinama”, zaključuje Petković.

JP “Užice razvoj” kompletno će pregledati i prekontrolisati pristigle prijave, predmere i predračune planiranih radova, a kako ističe Nikola Maksimović, direktor ovog preduzeća ukupna vrednost svih pristiglih projekata je oko 25 miliona dinara.

“Jasno je da će neki biti odbijeni, ali mi ćemo se truditi da najbolji predlozi i ideje budu podržani. Vrlo nam je bitno da procenimo projekte koji su bitni za grad kao i one koji se nadovezuju na radove iz prošle godine. Zanimljivo je da imamo samo četiri projekta iz centra grada koji nisu baš najbolje definisani, a imamo želju da radimo i u samom centru, pa ćemo videti da napravimo najbolje i optimalno rešenje. Imamo i par projekata iz seoskih  mesnih zajednica koji se odnose na afaltiranje sportskih terena, pa ćemo pokušati da preko JP “Niskogradnja” to i uradimo.

Očekivanja su da će u avgustu biti doneta odluka o raspodeli sredstava, nakon čega će uslediti raspisivanje tendera i početak radova u septembru mesecu.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Одржива пољопривреда од кључног значаја за опстанак села

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ново радно време Потпећке пећине и Старог града

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бојан из Ужица је херој ковид епидемије: Очекивао запослење, добио шут карту

ОГЛАСНА ТАБЛА

Истиче рок за достављање финансијских извештаја за 2022. годину

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива које ће важити до 7. априла

ОГЛАСНА ТАБЛА

Немања Видић кандидат за Кућу славних Премијер лиге

ОГЛАСНА ТАБЛА

Зелено – леви фронт Ужице подржава протест радника ЈКП Биоктош

ОГЛАСНА ТАБЛА

Конкурс за доделу стипендија студентима из уметничких области са територије Републике Србије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сезона алергија – како може да помогне замрзнута коприва

ОГЛАСНА ТАБЛА