15 C
Uzice
новембар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

10. NOVEMBRA NOVI PRIJEMNI ISPIT U UŽICU

Visoka sportska i zdravstvena škola iz Beograda i Sportski savez Užice prošle godine potpisali su ugovor o poslovno tehničkoj saradnji gde su upisani prvi studenti, kao i vrhunski sportisti iz Užica: Olivera Jevtić,  Andrija Zlatić, Miloš Zarić i drugi. Razgovarali smo sa Dragišom Kuzmanović, generalnim sekretarom Sportskog saveza Užice, oko ovogodišnjeg upisa i saradnje Sportskog saveza Užice i Visoko sportske i zdravstvene škole iz Beograda.

poster_h

Naša saradnja se ogleda:
– kroz redovno školovanje zainteresovanih građana Užica na svim nivoima i oblicima strukovnih studija na Visokoj školi
– na stručnom osposobljavanju i usavršavanju kadrova koji rade u sportu, zajedničkom organizovanju skupova, seminara, stručnih tribina, okruglih stolova, radionica,   stručnih ekskurzija i poseta inostranstvu i dr;
– na izradi razvojnih programa u oblasti sporta u Užicu i realizaciji zajedničkih projekata;
– saradnju na izdavačkoj delatnosti za potrebe Sportskog saveza i sportskih stručnjaka;
– omogućavanje studentima Visoke škole da se praktično edukuju i obavljaju stručnu praksu u sportskim klubovima;
– angažovanje iskusnih trenera i stručnog osoblja Sportskog saveza kao povremenih predavača;
– razvijanje drugih oblika saradnje za kojima se ukaže potreba.

425055_414950045223276_1179512318_n

 

U prošloj školskoj godini, upisali smo prvu generaciju studenata iz Užica. Među njima su i Olivera Jevtić, Andrija Zlatić i Miloš Zarić. Prvobitna ideja je bila da se istureno nastavno odeljenje Visoke sportske i zdravstvene škole otvori u Čačku. Međutim u Gradu Užicu, naišli smo na veliko interesovanje, kao i na veliku podršku čelnih ljudi u gradu, kao i u Zdravstvenom centru. Krajem prošle godine krenuli smo u postupak akreditacije isturenog nastavnog odeljenja škole u Užicu. Otvaranje isturenog nastavnog odeljenja ima veliki značaj za Grad Užice i celokupan Zlatiborski okrug. Pre svega što će veliki broj studenata ostati u gradu, a isto tako mnogi će doći u u Užice da studiraju kako bi postali treneri, menadžeri, fizioterapeuti ili više medicinske sestre. Pored studiranja na akreditovanim smerovima. organizovaćemo nastavu neformalnog karaktera, a to je Stručno osposobljavanje za rad u sportu, gde bi polaznici, nakon završenog kursa dobili zvanje Operativni trener. Sam zakon o sportu predviđa ko može da radi sa decom mlađom od 15 godina. A to su samo treneri sa završenim visokim akreditovanim školama i Fakuletima za sport. U tome je veliki značaj otvaranja odeljenja u Užicu.

Takođe značaj zdravstvenog aspekta škole, je što na akreditovanim smerovima za Strukovnog fizioterapeuta i Strukovnu medicinsku sestru, završeni srednjoškolci mogu u Užicu da nastave da studiraju. Kao i oni koji već rade u zdravstvu. Baš za njih , one koji su završili dvogodišnje studije na Višoj medicinskoj školi, organizujemo od novembra doškolovavanje, upis na treću godinu studija. Takođe značaj škole leži u tome da ćemo od postojećeg nastavnog kadra, veliki broj angažovati kao predavače. Takođe i doktore i više medicinske sestre u Zdravstvenom centru.

Prvi prijemni istip za upis na Prvu godinu organizovaće se 10. novembra na Učiteljskom fakuletu u Užicu. Prijave za prijemni ispit su u Sportskom savzeu u Užicu, Veliki park bb, a informacije na telefon 031/3518457 i 063/645-915

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Razvojni psiholog: Uskraćivanje igre zarad ranog učenja veoma šteti deci

Oglasna Tabla

Sprečiti moguće posledice RSV virusa kod dece

Oglasna Tabla

Održana trbina „Traganje za smislom“

Oglasna Tabla

Saslušani osumnjičeni za krađu dokumenata iz srpske fabrike oružja: Trojica Srba i Albanac iza rešetaka 30 dana

Oglasna Tabla

Milutin je ispao iz čamca i stradao: Ronioci pronašli telo Užičanina koji se utopio u Zlatarskom jezeru

Oglasna Tabla

Ističe rok za plaćanje 4. rate poreza na imovinu

Oglasna Tabla

II nagrada na Međunarnom sajmu urbanizma u Nišu

Oglasna Tabla

Nađeno beživotno telo žene u kući na Zlatiboru, muškarac povređen

Oglasna Tabla

U Srbiji danas pretežno sunčano i toplije vreme

Oglasna Tabla