4 C
Uzice
децембар 10, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

10. NOVEMBRA NOVI PRIJEMNI ISPIT U UŽICU

Visoka sportska i zdravstvena škola iz Beograda i Sportski savez Užice prošle godine potpisali su ugovor o poslovno tehničkoj saradnji gde su upisani prvi studenti, kao i vrhunski sportisti iz Užica: Olivera Jevtić,  Andrija Zlatić, Miloš Zarić i drugi. Razgovarali smo sa Dragišom Kuzmanović, generalnim sekretarom Sportskog saveza Užice, oko ovogodišnjeg upisa i saradnje Sportskog saveza Užice i Visoko sportske i zdravstvene škole iz Beograda.

poster_h

Naša saradnja se ogleda:
– kroz redovno školovanje zainteresovanih građana Užica na svim nivoima i oblicima strukovnih studija na Visokoj školi
– na stručnom osposobljavanju i usavršavanju kadrova koji rade u sportu, zajedničkom organizovanju skupova, seminara, stručnih tribina, okruglih stolova, radionica,   stručnih ekskurzija i poseta inostranstvu i dr;
– na izradi razvojnih programa u oblasti sporta u Užicu i realizaciji zajedničkih projekata;
– saradnju na izdavačkoj delatnosti za potrebe Sportskog saveza i sportskih stručnjaka;
– omogućavanje studentima Visoke škole da se praktično edukuju i obavljaju stručnu praksu u sportskim klubovima;
– angažovanje iskusnih trenera i stručnog osoblja Sportskog saveza kao povremenih predavača;
– razvijanje drugih oblika saradnje za kojima se ukaže potreba.

425055_414950045223276_1179512318_n

 

U prošloj školskoj godini, upisali smo prvu generaciju studenata iz Užica. Među njima su i Olivera Jevtić, Andrija Zlatić i Miloš Zarić. Prvobitna ideja je bila da se istureno nastavno odeljenje Visoke sportske i zdravstvene škole otvori u Čačku. Međutim u Gradu Užicu, naišli smo na veliko interesovanje, kao i na veliku podršku čelnih ljudi u gradu, kao i u Zdravstvenom centru. Krajem prošle godine krenuli smo u postupak akreditacije isturenog nastavnog odeljenja škole u Užicu. Otvaranje isturenog nastavnog odeljenja ima veliki značaj za Grad Užice i celokupan Zlatiborski okrug. Pre svega što će veliki broj studenata ostati u gradu, a isto tako mnogi će doći u u Užice da studiraju kako bi postali treneri, menadžeri, fizioterapeuti ili više medicinske sestre. Pored studiranja na akreditovanim smerovima. organizovaćemo nastavu neformalnog karaktera, a to je Stručno osposobljavanje za rad u sportu, gde bi polaznici, nakon završenog kursa dobili zvanje Operativni trener. Sam zakon o sportu predviđa ko može da radi sa decom mlađom od 15 godina. A to su samo treneri sa završenim visokim akreditovanim školama i Fakuletima za sport. U tome je veliki značaj otvaranja odeljenja u Užicu.

Takođe značaj zdravstvenog aspekta škole, je što na akreditovanim smerovima za Strukovnog fizioterapeuta i Strukovnu medicinsku sestru, završeni srednjoškolci mogu u Užicu da nastave da studiraju. Kao i oni koji već rade u zdravstvu. Baš za njih , one koji su završili dvogodišnje studije na Višoj medicinskoj školi, organizujemo od novembra doškolovavanje, upis na treću godinu studija. Takođe značaj škole leži u tome da ćemo od postojećeg nastavnog kadra, veliki broj angažovati kao predavače. Takođe i doktore i više medicinske sestre u Zdravstvenom centru.

Prvi prijemni istip za upis na Prvu godinu organizovaće se 10. novembra na Učiteljskom fakuletu u Užicu. Prijave za prijemni ispit su u Sportskom savzeu u Užicu, Veliki park bb, a informacije na telefon 031/3518457 i 063/645-915

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

„Zlatibor bez barijera“ – spušteno još 27 ivičnjaka (VIDEO)

Oglasna Tabla

Ima 37 i samohrana je majka, brine o čak 11 dece: „Kad se sprema ručak onda mora u veliku šerpu“

Oglasna Tabla

Utvrđen budžet grada za narednu godinu od 3,22 milijarde dinara

Oglasna Tabla

Supa od pečuraka gotova za tren: Fantastična ideja za ručak u posnoj i mrsnoj varijanti (VIDEO)

Oglasna Tabla

Tribina o nasilju prema ženama

Oglasna Tabla

Više od trećine građana smatra da je korupcija u velikoj meri zastupljena u Srbiji

Oglasna Tabla

Pretežno sunčano i malo toplije, temperatura do 15 stepeni

Oglasna Tabla

Kaljenje na prvenstvu Balkana u karateu

Oglasna Tabla

Gđa Stojković se naljutila i izlepila Arilje svojim umrlicama: Komšije donele sveće i saznale istinu

Oglasna Tabla