26.1 C
Uzice
август 24, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

21. SEPTEMBRA SVEČANI POČETAK RADOVA NA IZGRADNJI GONDOLE

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, u prisustvu velikog broja građana Zlatiborskog okruga, simbolično će otpočeti gradnju, nalivanjem prvog betona. Uz trubače i osveženje koje su pripremili domaćini, prisutni će se upoznati sa daljim planovima na izgradnji najduže panoramske gondole na svetu i potencijalima buduće turističke atrakcije. 
Panoramska žičara iz podnožja Tornika u četvrtak će besplatno prevoziti goste do lokacije radova. 
Devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole povezaće centar Zlatibora sa ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera. Gold Gondola Zlatibor je najznačajniji turistički projekat opštine Čajetina, vredan 13 miliona evra. 
Radovi na izgradnji Gold gondole povereni su Građevinskom preduzeću “Jedinstvo”. 
Deo radova na izgradnji Gold gondola Zlatibor započet je u februaru ove godine na dve narodne mobe kojima se odazvalo više hiljada građana Zlatiborskog okruga i turista, u znak protesta protiv sporosti državnih organa u izdavanju potrebnih dozvola. 
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je u julu ove godine građevinsku dozvolu Opštini Čajetina za prvu fazu izgradnje žičare, čime su se stekli uslovi za zvaničan početak radova.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Više pokušaja vantelesne oplodnje o trošku države

Oglasna Tabla

Moguće povećanje plata u javnom sektoru u proseku za sedam odsto

Oglasna Tabla

Ćevapi i ajvar po receptu Džejmija Olivera: Probajte novi recept za čuveni srpski specijalitet koji će vas oduševiti

Oglasna Tabla