Огласна табла
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

200 милиона динара за реконструкцију цевовода и асфалтирање у Севојну (ВИДЕО)

У Градској општини Севојно у току су радови на асфалтирању улица у којима се у претходних неколико месеци радила обимна

За реконструкцију цевовода и асфалтирање у Севојну 200 милиона динара, Фото: Град Ужице

реконструкција магистралног челичног цевовода, вредна близу 100 милиона динара. То је по обиму посла и значају за грађане Севојна сигурно једна од највећих инвестиција у претходих неколико деценија.Севојничани су се годинама уназад суочавали са проблемом пуцања цеви и нестабилним снабдевањем водом, због чега су трпели грађани, али и бројни привредници.

Пројекат реконструкције цевовода био је спреман још пре неколико година и чекао на финансијску подршку Канцеларије за јавна улагања, међутим због немогућности даљег одлагања овог посла Град и ЈКП “Водовод” издвојили сау близу 100 милиона динара и ушли у пројекат реконструкције. У претодних неколико месеци изграђена је потпуно нови магистрални цевовод промера фи 450 у дужини од око 1,9 километара, а упоредо са њим постављен је у целој дужини и секундарни цевовод промера фи 100. Урађено је 60 прикључака, тако да је грађанима Севојна на овој деоници обезбеђено неометано снабдевање водом у наредних пет деценија.

Уложени су и додатни напори да се обезбеди финансирање реконструкције улица којима је прошао цевовод, па су у сарадњи са ЈП “Путеви Србије” обезбеђена неопходна средства и претходних дана екипе предузећа “Путеви Ужице” почеле су асфалтирањем у Улици Хероја Дејовића. Биће асфалтирана и Улица Александра Вучковића као и део Улице Миливоја Марића у којима је ангажовано ЈКП “Нискоградња”.

Поменуте улице ће бити асфалтиране у пуном профилу, уз замену ивичњака и реконструкцију тротоара. Укупна вредност свих радова који обухватају реконструкцију цевовода и асфалтирање саобраћајница процењује се на око 200 милиона динара, што је једна од највећих инвестиција у Градској општини Севојно у претходних неколико деценија.

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Златиборци спремно дочекују новогодишњу ноћ

ОГЛАСНА ТАБЛА

Радомир Антић добија нови мурал у Ужицу (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Ужицу отворена канцеларија Странке слободе и правде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Улазак жена у свет бизниса

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија воз: Од 11. децембра важи нови ред вожње

ОГЛАСНА ТАБЛА

Две девојчице заједно са планинирима посадиле 600 садница црног бора на Руднику

ОГЛАСНА ТАБЛА

Асфалтирање Улице Александра Вучковића у Севојну

ОГЛАСНА ТАБЛА

Концерт: Дејан Крсмановић дуо

ОГЛАСНА ТАБЛА