ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

200 милиона динара за реконструкцију цевовода и асфалтирање у Севојну (ВИДЕО)

У Градској општини Севојно у току су радови на асфалтирању улица у којима се у претходних неколико месеци радила обимна

За реконструкцију цевовода и асфалтирање у Севојну 200 милиона динара, Фото: Град Ужице

реконструкција магистралног челичног цевовода, вредна близу 100 милиона динара. То је по обиму посла и значају за грађане Севојна сигурно једна од највећих инвестиција у претходих неколико деценија.Севојничани су се годинама уназад суочавали са проблемом пуцања цеви и нестабилним снабдевањем водом, због чега су трпели грађани, али и бројни привредници.

Пројекат реконструкције цевовода био је спреман још пре неколико година и чекао на финансијску подршку Канцеларије за јавна улагања, међутим због немогућности даљег одлагања овог посла Град и ЈКП “Водовод” издвојили сау близу 100 милиона динара и ушли у пројекат реконструкције. У претодних неколико месеци изграђена је потпуно нови магистрални цевовод промера фи 450 у дужини од око 1,9 километара, а упоредо са њим постављен је у целој дужини и секундарни цевовод промера фи 100. Урађено је 60 прикључака, тако да је грађанима Севојна на овој деоници обезбеђено неометано снабдевање водом у наредних пет деценија.

Уложени су и додатни напори да се обезбеди финансирање реконструкције улица којима је прошао цевовод, па су у сарадњи са ЈП “Путеви Србије” обезбеђена неопходна средства и претходних дана екипе предузећа “Путеви Ужице” почеле су асфалтирањем у Улици Хероја Дејовића. Биће асфалтирана и Улица Александра Вучковића као и део Улице Миливоја Марића у којима је ангажовано ЈКП “Нискоградња”.

Поменуте улице ће бити асфалтиране у пуном профилу, уз замену ивичњака и реконструкцију тротоара. Укупна вредност свих радова који обухватају реконструкцију цевовода и асфалтирање саобраћајница процењује се на око 200 милиона динара, што је једна од највећих инвестиција у Градској општини Севојно у претходних неколико деценија.

 

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Данас облачно и ветровито, местимично с кишом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Занимања од којих млади беже, а зараде су и два, три пута веће од оних које имају лекари и наставници

ОГЛАСНА ТАБЛА

Продужен рок до 1. априла за подстицаје по хектару биљне производње

ОГЛАСНА ТАБЛА

На територији ПУ Пријепоље од почетка године евидентирано 21 одсто више саобраћајних прекршаја него лане

ОГЛАСНА ТАБЛА

За три дана контроле саобраћаја скоро 13.000 прекршаја, брза вожња најчешћи узрок несрећа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Од данас нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПКС: Желимо да подржимо мале произвођаче у туризму

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пожешки већници усвојили предлог буџета за 2024.

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог Харалампија

ОГЛАСНА ТАБЛА