17.7 C
Uzice
август 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

19. MAJA ZLATIBORCI PRED VLADOM SRBIJE NAJAVLJUJE STAMATOVIĆ

FORMA

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović rekao je da će Zlatiborci 19. maja po građevinsku dozvolu za izgradnju gondole doći pred Vladu Srbije i da će imati „proširene zahteve“. 

– Mi, za razliku od ‘kompletnih idiota iz vrha vlasti u Beogradu’, ne rušimo pod fantomkama, mi Zlatibor i Srbiju gradimo, ali iako još niti jedan stub nismo postavili, ništa izgradili, već nam stižu krivične prijave, verovatno zato što smo iskopali par rupa na državnoj zemlji, zemlji koja je namenjena nekome Vučićevom tajkunu – izjavio je Stamatović.

On je naveo da su Čajetinci do sada 15 rupa pripremili za betoniranje stopa i podizanje stubova buduće najduže panoramske gondole na svetu.

– U organizovani kriminal s ciljem otuđivanja 2.213 hektara državnog zemljišta, direktno su uključeni Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo poljoprivrede i životne sredine i Ministarstvo pravde, preko Upravnog suda, što će reći Vlada Srbije, na čelu sa njenim odlazećim premijerom i budućim predsednikom Republike – kazao je Stamatović.

On je optužio premijera Aleksandra Vučića da je, manipulišući „leks specijalisom“, „Beograd na vodi“, tj. Savamalu proglasio projektom od opšteg državnog i nacionalnog interesa, iako je „Zlatibor preči interes za sve građane Srbije od nekoliko beogradskih ulica“.

On je rekao da će Zlatiborci, 19. maja, po građevinsku dozvolu doći „Vladi pod prozore“, ali sa „proširenim zahtevima“.

– U međuvremenu, na mala vrata plasiranim, naprednjačkim projektom tzv. ‘Parka prirode’, predviđeno je da se pola teritorije opštine Čajetina izuzme iz nadležnosti samih Čajetinaca, što bi zaustavilo razvoj, investicije, ali i sam život na Zlatiboru – navodi Stamatović.

Izvor: blic.rs

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Rekonstrukcija zgrade železničke stanice u Užicu

Oglasna Tabla

Danas na Žestivalu Dečija olimpijada i predstava za decu „Zeka lepotan“

Oglasna Tabla

Hit zimnica za prave gurmane: Cepkanu papriku pravićete svake godine

Oglasna Tabla