22.6 C
Uzice
август 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

18,5 miliona dinara za infrastrukturne radove u Sevojnu

Građani Sevojna više neće imati problema sa parkiranjem. Trenutno se u Sevojnu rade parkinzi na nekoliko lokacija u ukupnoj površini od oko 1700m2 odnosno kapaciteta 120 parking mesta, ali se privode kraju i radovi na asfaltiranju ulica u dužini od 3 km.

Građani Sevojna dobijaju na 7 lokacija 120 novih parking mesta na kojima se neće naplaćivati parking

„Završavamo parking mesta u Sevojnu koja je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović najavila da će biti urađena. Radi se na 7 lokacija koje se nalaze u centru naselja. Na svakom od parking prostora biće rezervisano po jedno parking mesto za invalide koje se kao ni sva ostala neće naplaćivati a građanima će biti na raspolaganju već od sutra„, rekao je predsednik Gradske opštine Sevojno Ivan Marić.

18,5 miliona dinara je Vlada Republike Srbije obezbedila za infrastrukturne radove u Sevojnu

„Radovi na asfaltiranju ulica u Sevojnu su uveliko u toku pa je tako već završeno asfaltiranje kraka Ulice Majke Jevrosime prema zaseoku Aksentijevići i kraka Ulice Milivoja Marića u dužini od 400m a završen je  i put ka Spalovićima u dužini od takođe 400m“, rekao je Marić.

3 km ulica u Sevojnu će biti rekonstruisano iz sredstava obezbeđenih u republičkom budžetu

„Pripremljene za asfaltiranje su i Ulica Sokolska u dužini od 550m, u kojoj je JKP Vodovod odradio zamenu azbestnih cevi u dužini od 1200m, zatim i Ulica Gavrila Principa u kojoj je odrađen i deo fekalne kanalizacije“, rekao je Marić i najavio da će uskoro izvođač radova završiti asfaltiranje nekoliko krakova Ulice Braće Nikolić gde su već urađena dva kraka prema Mijatovićima i prema vunovlačari a ostali su da se asfaltiraju kraci prema Zebićima odnosno Nelovićima.

Ukupna vrednost svih radova, što obuhvata uređenje 1700m2 parking prostora i asfaltiranje 3km ulica u Sevojnu iznosi oko 18,5 miliona dinara, a sredstva za to su obezbeđena iz budžeta Republike Srbije.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Tekstilci iz Srbije osvajaju svet: Firma „Boa Bogutovo“ iz Arilja oduševila i na sajmu u Londonu

Oglasna Tabla

Vozači kamiona i autobusa neće moći da rade ako do kraja godine ne nabave ovaj dokument

Oglasna Tabla

Ministar Šarčević prisustvovao početku radova na izgradnji fiskulturne sale u Sevojnu

Oglasna Tabla