10.7 C
Uzice
новембар 14, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

155 MANJE ZAPOSLENIH U JAVNOM SEKTORU

Užice, 29. avgust: Gradsko veće usvojilo je predlog Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u javnom sektoru na teritoriji grada. Naime, na osnovu koeficijenata sadržanih u Zakonu o određivanju broja zaposlenih u javnom sektoru, utvrđeno je da će Užice imati 1249 zaposlenih na neodređeno vreme u gradskim upravama, Gradskom pravobranilaštvu, službama interne revizije i budžetske inspekcije, u predškolskoj ustanovi, ustanovama kulture, javnim preduzećima i ostalim indirektnim korisnicima. Ovaj novi iznos predstavlja smanjenje zaposlenih za 155 u javnom sektoru u odnosu na dosadašnji broj.

U skladu sa predlogom ove Odluke, Veće je prihvatilo i da se pristupi izmenama programa poslovanja „Stana“, „Bioktoša“, „Dubokog“ i „Gradske toplane Užice“, koje u sebi sadrže, između ostalog, i predviđene otpremnine za radnike koji su prihvatili ovu opciju.

Utvrđen je predlog odluke kojom se reguliša izrada Plana detaljne regulacije za lokaciju koja obuhvata hotel „Turist“ na Gradskoj plaži, a gde će se sagledati urbanistički uslovi za izgradnju stambeno poslovnog objekta.

Kao prvi korak u donošenju Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, donesena je odluka o pristupanju njegovoj izradi.

Na ovoj sednici, prihvaćene su izmene tarifa lokalnih administrativnih taksi koje se odnose na izradu novih dozvola za taksi vozače. Radi postupka ozakonjenja utvrđeni su predlozi odluka kojim se otuđuju nepokretnosti u javnoj svojini grada neposrednom pogodbom.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Inmold, INT i Omorika hoće Budimku

Oglasna Tabla

Rok za poslednju ratu poreza na imovinu ističe u četvrtak

Oglasna Tabla

Kada će malina iz Arilja postati kao vino iz Francuske

Oglasna Tabla

MR Zorica Milosavljević zastupljena u „Leksikonu stvaralaca u preduniverzitetskom obrazovanju“

Oglasna Tabla

Izgradnja i popravka seoskih puteva u završnoj fazi

Oglasna Tabla

Poznat spisak polovnih automobila koje nećemo moći više da uvozimo: Srbi ostaju bez omiljenih vozila

Oglasna Tabla

Šansa za đake da se prijave do kraja novembra petnica otvara vrata za 2.000 najdarovitijih srednjoškolaca

Oglasna Tabla

(VIDEO) Evo kako su uhapšeni radnici Prvog partizana i državljanin Severne Makedonije

Oglasna Tabla

I danas toplo i vetrovito, moguć olujni vetar

Oglasna Tabla