14.8 C
Uzice
март 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

155 MANJE ZAPOSLENIH U JAVNOM SEKTORU

Užice, 29. avgust: Gradsko veće usvojilo je predlog Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u javnom sektoru na teritoriji grada. Naime, na osnovu koeficijenata sadržanih u Zakonu o određivanju broja zaposlenih u javnom sektoru, utvrđeno je da će Užice imati 1249 zaposlenih na neodređeno vreme u gradskim upravama, Gradskom pravobranilaštvu, službama interne revizije i budžetske inspekcije, u predškolskoj ustanovi, ustanovama kulture, javnim preduzećima i ostalim indirektnim korisnicima. Ovaj novi iznos predstavlja smanjenje zaposlenih za 155 u javnom sektoru u odnosu na dosadašnji broj.

U skladu sa predlogom ove Odluke, Veće je prihvatilo i da se pristupi izmenama programa poslovanja „Stana“, „Bioktoša“, „Dubokog“ i „Gradske toplane Užice“, koje u sebi sadrže, između ostalog, i predviđene otpremnine za radnike koji su prihvatili ovu opciju.

Utvrđen je predlog odluke kojom se reguliša izrada Plana detaljne regulacije za lokaciju koja obuhvata hotel „Turist“ na Gradskoj plaži, a gde će se sagledati urbanistički uslovi za izgradnju stambeno poslovnog objekta.

Kao prvi korak u donošenju Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, donesena je odluka o pristupanju njegovoj izradi.

Na ovoj sednici, prihvaćene su izmene tarifa lokalnih administrativnih taksi koje se odnose na izradu novih dozvola za taksi vozače. Radi postupka ozakonjenja utvrđeni su predlozi odluka kojim se otuđuju nepokretnosti u javnoj svojini grada neposrednom pogodbom.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Lovac deci u vrtić doneo prepariranog vuka, a onda su krenuli napadi na društvenim mrežama (VIDEO)

Oglasna Tabla

Prijavite se na obuku „Wine Service“ 15. aprila u Užicu

Oglasna Tabla

KRAĐA U UŽICU: Mladići opljačkali vrtić

Oglasna Tabla