OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

1,5 miliona dinara za projekte mladih u Užicu

Grad Užice će ove godine sa milion i po dinara podržati omladinske projekte, što je za 500 hiljada dinara više u odnosu na prethodnu. Po rečima Ratka Trmčića, člana Gradskog veća za društvene delatnosti i u narednom periodu radiće se na stalnom unapređenju modela saradnje sa mladima.

“Trudićemo se da u budućnosti taj iznos sredstava bude veći. Grad će  podržavati sve dobre predloge i ideje, a ovaj konkurs za omladinske projekte prilika je da pokažu šta je ono što im je potrebno i gde im se može pružiti podrška.”

Javni konkurs za finansiranje programa za mlade objavljen je 16. aprila i trajaće do 05. maja. Najmanji iznos koji udruženja mogu da dobiju je 70 hiljada, a najviši iznos 200 hiljada dinara, istakla je Marija Maričić koordinatorka Kancelarije za mlade.

“Pored već prioritetnih tema kakve su narkomanija i promocija koncepta volonterizma i odogovornosti prema društvenoj zajednici, ove godine zastupljena je i nova oblast nastala shodno situaciji koja traje više od godinu dana, a odnosi se na pandemiju korona virusa, tj. podizanje svesti građanstva o javnom zdravlju. Smatramo da je to prioritet i jako je bitno da informišemo mlade o celoj situaciji u vezi sa korona virusom.”

Da imaju dobre ideje mladi su pokazali prethodnih godina, a kroz angažovanje u Udruženjima mogu i do njihove realizacije.

Sve smernice oko učešća na konkursu udruženja i organizacije mladih mogu dobiti u Gradskoj upravi i Kancelariji za mlade Grada užica, a potrebna dokumentacija dostupna je na sajtu Grada www.uzice.rs .

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užički studenti o značaju vakcinacije akcijom “Pitam da čujem”

Oglasna Tabla

Težak udes kod Požege, dvoje mrtvih

Oglasna Tabla

U Užicu više od 45 odsto vakcinisanih protiv kovida19!

Oglasna Tabla

U Gradskoj opštini Sevojno završeno asfaltiranje putnih pravaca po ugovorima iz prošle godine

Oglasna Tabla

Užice izdvaja novac iz budžeta za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji

Oglasna Tabla

Kondicioni trener Marko Sekulić izabran na mesto kondicionog trenera A tima reprezentacije Srbije

Oglasna Tabla

Danas sunčano, toplo i vetrovito, temperatura do 30 stepeni

Oglasna Tabla

Malinarima će ovo biti jedna od najboljih godina

Oglasna Tabla

Iz crvene kovid zone na Zlatibor,prva grupa zdravstvenih radnika stigla u “Goliju”

Oglasna Tabla