Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

13 милиона динара за уређење омиљеног парка младих Ужичана

https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo

Почели су радови на уређењу парка испред Градског културног центра, за које је из буџета града опредељено 13 милиона динара. Ти радови, како је истакао директор ЈП “Ужице развој” Милош Миливојевић” трајаће 60 дана, а по завршетку овај простор добиће потпуно другачији изглед.

“Ради се реконструкција и уређење простора у складу са жељама и потребама наших младих Ужичана којима је овај парк омиљено место за окупљање и који ће у будућности сигурно бити место и за организацију занимљивих културних и забавних садржаја. Такође, желим да подсетим и да ћемо осим ове јавне површине у наредном периоду, опет у складу са жељама и иницијативама наших суграђана, на још 14 локација у граду радити уређење јавних површина кроз програм ” Удружимо се “. Врло брзо кренућемо и у реконструкцију шеталишта на градској плажи са стране на којој се налази хидроцентрала”.

Миливојевић истиче да је уређење свих јавних површина у граду један од важних послова јер то су места на којима се Ужичани окупљају, проводе своје слобдно време и где могу организовати различите културне и друге активности на отвореном.

Парк испред Градског културног центра још једна је јавна површина за коју је пројектну документацију израдило ЈП ” Ужице развој”. Координатор за урбанизам и развој Ружа Пенезић, каже да су свесни девастираности овог простора урадили пројекат намењен управо генерацијама младих, ученика и студената који гравитирају у близини.

“Наравно водили смо рачуна и о осталим суграђанима који овде проналазе хлад у врелим летњим данима. Планирано је додатно озелењавање простора и његово оплемењивање сезонским цветним аранжманима. Остале зелене површине ће бити зановљене, а биће постављене нове клупе и мобилијар у складу са савременим материјалима и трендовима. Главни пешачки токови од ГКЦ-а ка цркви Светог Ђорђа и од Малог парка ка Јокановића кући ће остати”.

Пројектом је предвиђено и постављање лед расвете.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Млекара „Наша Златка“ освојила награду за иновативност у производњи традиционалне српске хране на фестивалу хране и вина у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Креманци поучени пророчанством Тарабића спавају мирно, Чачани страхују од нуклеарног удара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 81.годишњица од ослобођења Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА

СЛАТКО ОД ДУЊА према традиционалним рецептима: Два начина припреме за уживање у јесењим данима (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Креће сезона ПРЕХЛАДА И ГРИПА: Ово су могући знакови да вашем телу недостаје ВИТАМИН Ц

ОГЛАСНА ТАБЛА

„ОВДЕ ВОДЕ ЛЕЧЕ, А ЉУДИ ВИДЕ ДАЉЕ“ Јелена чува успомену на видовите претке Тарабиће, а кућа Милоша и Митра постаће туристичка атракција

ОГЛАСНА ТАБЛА

Како да уштедите грејање и сачувате топлоту у дому? Јефтини трикови које ћете увек користити

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нема одлагања грејне сезоне, ни рестрикција

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 25. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА