ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

13 милиона динара за уређење омиљеног парка младих Ужичана

https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo

Почели су радови на уређењу парка испред Градског културног центра, за које је из буџета града опредељено 13 милиона динара. Ти радови, како је истакао директор ЈП “Ужице развој” Милош Миливојевић” трајаће 60 дана, а по завршетку овај простор добиће потпуно другачији изглед.

“Ради се реконструкција и уређење простора у складу са жељама и потребама наших младих Ужичана којима је овај парк омиљено место за окупљање и који ће у будућности сигурно бити место и за организацију занимљивих културних и забавних садржаја. Такође, желим да подсетим и да ћемо осим ове јавне површине у наредном периоду, опет у складу са жељама и иницијативама наших суграђана, на још 14 локација у граду радити уређење јавних површина кроз програм ” Удружимо се “. Врло брзо кренућемо и у реконструкцију шеталишта на градској плажи са стране на којој се налази хидроцентрала”.

Миливојевић истиче да је уређење свих јавних површина у граду један од важних послова јер то су места на којима се Ужичани окупљају, проводе своје слобдно време и где могу организовати различите културне и друге активности на отвореном.

Парк испред Градског културног центра још једна је јавна површина за коју је пројектну документацију израдило ЈП ” Ужице развој”. Координатор за урбанизам и развој Ружа Пенезић, каже да су свесни девастираности овог простора урадили пројекат намењен управо генерацијама младих, ученика и студената који гравитирају у близини.

“Наравно водили смо рачуна и о осталим суграђанима који овде проналазе хлад у врелим летњим данима. Планирано је додатно озелењавање простора и његово оплемењивање сезонским цветним аранжманима. Остале зелене површине ће бити зановљене, а биће постављене нове клупе и мобилијар у складу са савременим материјалима и трендовима. Главни пешачки токови од ГКЦ-а ка цркви Светог Ђорђа и од Малог парка ка Јокановића кући ће остати”.

Пројектом је предвиђено и постављање лед расвете.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Нова магнетна резонанца у Општој болници у Ужицу у функцији од средине марта

Судар камиона и комбија у Овчарско-кабларарској клисури

Објављен нови правилник за тротинете

У општини Чајетина расте број новоотворених предузећа – погодан привредни амбијент

У Србији тренутно 2 000 људи чека на трансплантацију органа – један донор може спасити до осам живота

Рецепт за домаћи кечап: Потребно вам је само неколико састојака, а готов је за само пар минута

Идентификован дванаестогодишњак који је школама слао лажне дојаве о бомбама, родитељима кривичне пријаве

Објаве на друштвеним мрежама као траг полицији, грађани и анонимно могу да помогну у хапшењу

Наступ групе „Банат и бандити“