ОГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

12. „Сусрети златарских села“

На вису Џаде 7. јула подсећање на корене предака и живот планине – такмичење у 10 дисциплина и надметање рабаџија. По други пут избор „Мис Златара“.

На Ивањдан ће се у селу Мушковини одржати 12. „Сусрети златарских села“ и такмичари подсетити на чобанска дружења, старе вештине и надметања, али и умеће и снагу дрвосеча и рабаџија.

Екипе села ће, као и претходних година, на вису Џаде, делити мегдане у бацању камена с рамена, вучењу кличка, трчању и скоку у даљ, а одмериће снагу и спретност у стругању балвана кладаром, надвлачењу конопца, малом фудбалу и одбојци. Најмлађи посетиоци трчаће на ливади.

На раскрсници златарских путева и некадашњем састајалишту чобана, дрвосеча и рабаџија такмичиће се рабаџије Златара, Босања и Муртенице у извлачењу трупаца „на влаци“ воловском запрегом. За власнике три најуспешнија пара волова обезбеђене су новчане награде.

Пријаве за такмичћење сеоских екипа подносе се Верку Јовановићу, председнику Организационог одбора на број телефона 064 31-40-493, а рабаџија шумару Гроздимиру Грбовићу на телефон број 064 8564139.

На 12. „Сусретима златарских села“ по други пут се организује избор „Мис Златара“. Победници ће припасти седмодневни боравак у Чању, а две пратиње добијају викенд на Златибору. Девојке се могу пријавити др Марији Антић на број телефона 064 15-33-388.

Такмичење почиње у недељу, 7. јула, у 9,30 сати, а учеснике и посетиоце забављаће трубачки оркестар.

Пошта Стојану Брајовићу

Учесници 12. „Сусрета златарских села“ одаће пошту Стојану Брајовићу (1947-2021), из Ужица, сахрањеном у родној Мушковини. Брајовић је био поштоваоц традиције, заљубљеник у планину Златар и са члановима породице иницијатор одржавања „Сусрета златарских села“, уз окупљање групе ентузијаста.

zlatarinfo.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Пренос утакмице Данска-Србија у ГКЦ-у

XII Чикер МТБ Маратон

СПЦ данас обележава Силазак светог Духа на апостоле, празник Свете тројице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Предстојеће МОСИ у знаку нових дисциплина, бројних концерата и великог броја учесника (ВИДЕО)

Временска прогноза за 23. јун 2024.

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило

Младић из Ужица пешачи ка Острогу да би помогао једној сиромашној породици: „Сазнао сам да Маринковићи по два-три дана немају ни хлеба да једу“