ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА НАЈАВЕ И ДОГАЂАЈИ УЖИЧКЕ ВЕСТИ

116 екипа на турниру “Трофеј Радомир Антић” у Ужицу (ВИДЕО)

Ужице – Међународни дечији фудбалски фестивал “Трофеј Радомир Антић” по други пут биће одржан у Ужицу уз учешће 116 екипа из Македоније, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије. Програм манифестације почиње у четвртак 8. септембра на Градском тргу, а завршава се у недељу 11. септембра проглашењем победника на истом месту, најавили су организатори.

Како је истакао Ратко Трмчић градски већник, Ужице ће у наредним данима бити град младости и фудбала у оквиру манифестације која ће окупити око 1 500 деце из 116 клубова узраста од 2010. до 2015. годишта.

“Поносимо се још једном манифестацијом која у наш град доводи више стотина деце из наше и земаља у окружењу, а нарочито чињеницом да носи име нашег Радомира Антића. Сигуран сам да ће турнир трајати дуго и да ће исто толико Град подржавати његову организацију. Позивам суграђане да наредних дана испрате све догађаје на Градском тргу, стадиону “Радомир Антић” у граду и стадиону “Војо Бојовић” у Крчагову”.

Драгиша Кузмановић генерални секретар Спортског савеза Ужице, подсетио је да је прошле године овај фестивал фудбала у Ужицу окупио 85 екипа и изразио задовољство што их је ове године много више.

“Ове године за разлику од прошле програм отварања биће на Градском тргу, где ће већ сутра бити постављена фудбалска “Матиз” арена и где ће дечаци и девојчице моћи да се опробају у фудбалу један на један. Такође имаће прилику и да виде пехаре које додељујемо, а сви суграђани уживаће сигурно у богатом програму уз наступе Ентер бенда и трубачког оркестра Ивана Јовановића”. Такође новина ове године је и награда за фер плеј, која ће носити назив Машан Мартиновић по дечаку који је 12. августа трагично настрадао на Цетињу а чија ће екипа Винер наступити на турниру”.

“Драго ми је да сам гост у Ужицу а још драже што ћу бити учесник манифестације посвећене Радомиру Антићу, који је заслужио и то и много више. Где год је био и радио он је све најбоље је чинио за наш народ и нашу земњу, живео је и живеће вечно у нашим срцима”, истакао је Драгољуб Беквалац.

Милован Рајевац је изразио задовољство што учествује у организацији фестивала дечијег фудбала.

“Драго ми је што и на овај начин могу да се сетим свега што смо прошли заједно. Много тога научио сам од њега и много тога оставио је иза себе. Сва деца, сви учесници имају на кога да се угледају и да схвате да је Радомир Антић једно од највећих светских фудбалских имена”.

Промоција фудбалског фестивала планирана је за четвртак 8. септембар на Градском тргу од 18 до 22 часа уз изложбу фотографија, фудбалску арену и наступ Ентер Бенда. Свечано отварање заказано је за петак 9. септембар у 20 часова уз ватромет, дефиле екипа и наступ трубачког оркестра Ивана Јовановића.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ево како можете помоћи трочланој породици из Косјерића

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кобан пад са мотора – Дечак (14) из Пожеге после неколико дана подлегао повредама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Интезивно се ради на решавању проблема мештана Беле Земље

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расписан конкурс за доделу градских стипендија за ученике средњих школа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове цене природног гаса за јавно снабдевање од 1. новембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Цена дизела и бензина остаје иста у наредних седам дана

ОГЛАСНА ТАБЛА

Михољски сусрети села сутра у Злакуси

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Music vibes“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Књижевно вече посвећено словенској митологији

ОГЛАСНА ТАБЛА