ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

100 нових паркинг места у центру града

Паркирање у Ужицу представља деценијски проблем чије решавање је у врху приоритета градске власти. Према речима члана Градског већа задуженог за саобраћај Слободана Шиљковића, Град је уз помоћ канцеларије УНОПС-а урадио Стратешки план развоја паркинг простора у Ужицу за наредне четири године. У том смислу, након пресељења робне пијаце “Међај” у зграду на простору пијаце “Липа”, одлучено је да се на овој локацији простор преуреди у паркинг.

“Простор некадашње робне пијаце “Међај” након адаптације имаће од 80 до 100 паркинг места, што за наш град преставља велику ствар, знајући да тренутно имамо свега око 1050 зонираних паркинг места. У плану је да то буде друга, односно плава зона”-рекао је Шиљковић.

 

Шиљковић је навео и да ускоро крећу радови на сређивању постојећег паркинга на простору срушене поште.

“Тај простор није власништво Града већ Дирекције за имовину. Добили смо сагласност да га уредимо на задовољство свих корисника паркинг услуга.”

Како наводи Шиљковић у плану је и изградња паркинг гараже: “Урадили смо предлог пројекта јавног приватног партнерства, који су одборници усвојили на Скупштини, тренутно се ради конкурсна документација и јавни позив. Након тога потенцијални инвеститори ће имати могућност да на локацији “Међај” изграде паркинг зграду која ће имати око 300 паркинг места.”

Срђан Недељковић члан Градског већа задужен за јавна предузећа рекао је да је у току тендер за извођача радова који ће уредити простор намењен за паркинг на локацији некадашње робне пијаце “Међај”.

Недељковић наводи да ће бити комплетно урађена кишна канализација, прилазне рампе, исцртавање и фарбање паркинг места, као и да ће бити санирана ограда.

Град Ужице ће, према речима Недељковића, у сређивање ова два паркинг простора, уложити око 7 милиона динара из свог буџета.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Трећег дана мале матуре осмаци полажу тест из изборног предмета

Струја неће поскупети ове године, ЕПС креће у реформе

Момо Капор: Како се Српкиње свађају на мору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње пријављивање кандидата за пријемне испите на факултетима

Почео јубиларни 10. XCross на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Температура данас до 39 степени, а биће још врелије

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа