Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

100 нових паркинг места у центру града

Паркирање у Ужицу представља деценијски проблем чије решавање је у врху приоритета градске власти. Према речима члана Градског већа задуженог за саобраћај Слободана Шиљковића, Град је уз помоћ канцеларије УНОПС-а урадио Стратешки план развоја паркинг простора у Ужицу за наредне четири године. У том смислу, након пресељења робне пијаце “Међај” у зграду на простору пијаце “Липа”, одлучено је да се на овој локацији простор преуреди у паркинг.

“Простор некадашње робне пијаце “Међај” након адаптације имаће од 80 до 100 паркинг места, што за наш град преставља велику ствар, знајући да тренутно имамо свега око 1050 зонираних паркинг места. У плану је да то буде друга, односно плава зона”-рекао је Шиљковић.

 

Шиљковић је навео и да ускоро крећу радови на сређивању постојећег паркинга на простору срушене поште.

“Тај простор није власништво Града већ Дирекције за имовину. Добили смо сагласност да га уредимо на задовољство свих корисника паркинг услуга.”

Како наводи Шиљковић у плану је и изградња паркинг гараже: “Урадили смо предлог пројекта јавног приватног партнерства, који су одборници усвојили на Скупштини, тренутно се ради конкурсна документација и јавни позив. Након тога потенцијални инвеститори ће имати могућност да на локацији “Међај” изграде паркинг зграду која ће имати око 300 паркинг места.”

Срђан Недељковић члан Градског већа задужен за јавна предузећа рекао је да је у току тендер за извођача радова који ће уредити простор намењен за паркинг на локацији некадашње робне пијаце “Међај”.

Недељковић наводи да ће бити комплетно урађена кишна канализација, прилазне рампе, исцртавање и фарбање паркинг места, као и да ће бити санирана ограда.

Град Ужице ће, према речима Недељковића, у сређивање ова два паркинг простора, уложити око 7 милиона динара из свог буџета.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Пријем за племените и храбре Ужичанке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Радови на деоници пута Сушица – Златибор

ОГЛАСНА ТАБЛА

У току конкурс за стипендирање надарених студената, пријаве до 16. априла

ОГЛАСНА ТАБЛА

Несрећа код Пожеге – две особе погинуле

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обука за представнике политичких субјеката, удружења грађана и представнике локалне самоуправе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тежак саобраћајни удес у Узићима код Пожеге, троје повређених

ОГЛАСНА ТАБЛА

Летовања су поскупела, а ево где можете проћи јефтиније

ОГЛАСНА ТАБЛА

Држава даје 300.000 динара за почетак бизниса, а остало је још мало времена: Ко и како може да се пријави за субвенције

ОГЛАСНА ТАБЛА

Славица из Ужица је светска путница, до сада је обишла 43 земље

ОГЛАСНА ТАБЛА