13.5 C
Uzice
октобар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

100 DANA GRADSKE VLASTI U UŽICU

Povodom 100 dana gradske vlasti, na konferenciji za medije, novinarima su se obratili gradonačelnik Užica, Tihomir Petković i zamenik gradonačelnika, Nemanja Nešić.

 

14524458_10154588244459740_114458653976047592_o

 

Kako je naveo, gradonačelnik Petković, prvih 100 dana se naporno radilo kako bi se stvorili preduslovi za zdravo Užice, da postane Grad velikih investicija, kao i novih radnih mesta u kome će mladi ostati da žive. Po rečima gradonačelnika, za ovih 100 dana, stvorili su se preduslovi da se u Gradu Užicu započnu, nastave ili krenu do kraja godine i početkom naredne, velike investicije vredne preko 20 miliona evra. Sve one donose očuvanje postojećih ili nova radna mesta u užičkim firmama.

„Rekonstrukcija i dogradnja Fabrike vode 3,2 miliona evra, proširenje tela Deponije Duboko 5 miliona evra, završetak Aerodroma Ponikve 2-3 miliona evra, izgradnja zgrade Privrednog i Prekršajnog suda 2 miliona evra, druga faza Studentskog doma u Krčagovu 1,3 miliona evra, završetak Dečijeg vrtića na Pori i Beloj Zemlji 600.000 evra, završetak Sportske hale u Krčagovu oko 700.000 evra, izgradnja Sportske hale u OŠ “Aleksa Dejović” u Sevojnu 500.000 evra, radovi u Dečijem odmaralištu “Golija” 500.000 evra, gradnja Kružnog toga kod Gasprom benzinske stanice oko 350.000 evra, rekonstrukcija ulica Beogradske i Marije Mage Magazinović oko 300.000 evra. Od infrastrukturnih radova, koji su finansirani 50 odsto od strane nadležnih ministarstava, pokrenuti su ili izgrađeni saobraćajnice u krugu Kasarne Krčagovo 200.000 evra, izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u Kasarne 140.000 evra, zamena azbestnih cevi u ulici Miloša Božanovića 200.000 evra, izgradnja atarskih puteva 140.000 evra, izgradnja konačišta na zgradi Gradskog kulturnog centra 100.000 evra, sredstva dobijena kroz Projekat “Gradovi u fokusu“ 100.000 evra, uređenje mosta i izgradnja lifta (platforme) na Gradskoj plaži 70.000 evra, ugradnja rasvete na Spomen domu Kadinjača i završetak stalne postave “Užička republika“ 60.000 evra, donacije za projekte povećanja energetske efikasnosti, projekat centra za vanredne situacije i dr. 2 miliona vera“, naveo je gradonačelnik Petković.

Gradonačenik Petković, takođe je naglasio, da veći deo ovih investicija je započet ili kreće narednih dana, a da je najveći deo finansiran od nadležnih mnistarstava Vlade Republike Srbije, kao i da će se realizovati stotine hiljada evra kroz vredne infrastrukturne projekte (putevi, vodovodi i dr.) ,koji se finansiraju iz Budžeta Grada. On je podsetio, da je prilikom izbora za gradonačelnika, u svom ekspozeu, upoznao sve odbornike i javnost sa ambicioznim ciljevima koje je postavio sebi, kao i celom gradskom rukovodstvu.

„Strateški smo postavili koncept razvoja Grada, podelivši ga na 10 oblasti i za savaku od njih postavili više ciljeva i rezultata koje želimo da postignemo u ovom mandatu. Bilo to našim sopstvenim snagama, zajedno sa Vladom Republike Srbije ili donatorskim organizacijama. Nismo se plašili da te ciljeve zabeležimo na papiru i predamo ih i opozicionim odbornicima. Naprotiv, to nam je dodatni motiv da učinimo sve što je u našoj moći da ostvarimo najveći njihov broj“, rekao je gradonačelnik Petković. Gradonačelnik se osvrnuo na važnost auto-puta od Beograda do Požege i rekonstrukcije pruge Beograd-Bar, kao i za nastavak radova na Aerodromu Ponikve, gradnju aerodromske zgrade. On očekuje da će početkom iduće godine biti obeđbeđen novac za završetak piste, a na konferenciji je danas predočio i ozbiljnu zainteresovanost kompanije iz Saudijske Arabije za kupovinu Ponikava u narednih nekoliko godina u iznosu od 100 miliona evra.

Po njegovim rečima uvećana su sredstva Grada za programe zapošljavanja na 11 miliona dinara i da je sa sredstvima Nacionalne službe 7,5 miliona i na ovaj način posao dobilo 150 Užičana. Tokom posete ministra prosvete koja je najavljena za sredu 5. oktobar i ministrom privrede istoga dana biće reči o razvoju užičkog srednjeg i visokog školstva i privrede, rečeno je na konferenciji za medije povodom 100 dana gradske vlasti.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Đaci pošumljavaju požarišta

Oglasna Tabla

Počela vakcinacija protiv gripa u svim domovima zdravlja

Oglasna Tabla

Vlada Srbije:Komercijalni letovi na Ponikvama od naredne godine

Oglasna Tabla

Užička gimnazija obeležila 180 godina postojanja

Oglasna Tabla

Šampion, u svom maniru: pobeda i trka za najboljeg u državi

Oglasna Tabla

Žetva medalja plivača „Sloboda“ iz Užica

Oglasna Tabla

15. oktobar – Međunarodni dan seoskih žena

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Zlatokosa“

Oglasna Tabla

Uživajte u miholjskom letu: Danas sunčano i toplo, temperatura do 29 stepeni

Oglasna Tabla