9.8 C
Uzice
новембар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZANIMLJIVOSTI

10 SKRIVENIH OPCIJA PAMETNIH TELEFONA ZA KOJE MOŽDA NISTE ZNALI

Pametni telefoni su tako brzo i iznenada ušli u naše živote da nismo ni imali vremena da otkrijemo sve opcije koje nam oni pružaju. Pored toga, svakog dana pojavljuju se sve noviji i napredniji modeli, sa mogućnostima koje su skoro pa neograničene. Stoga vam danas otkrivamo neke trikove za koje sigurno niste znali. Bićete oduševljeni!

1. Dva prozora istovremeno samo jednim dodirom

Dva prozora istovremeno samo jednim dodirom

Foto: updato.com

Želite da istovremeno čitate knjigu i koristite rečnik, slušte muziku i kucate poruke? Neki telefoni pružaju vam i ovu mogućnost, tako što ćete otvoriti željenu aplikaciju, a zatim pritisnuti i zadržati dugme za listu zadataka (Task list), koja se uglavnom nalazi desno. Ipak, ova opcija dostupna je uglavnom u novijim verzijama Androida.

2. Preuzimanje video i audio snimaka sa YouTube-a

Preuzimanje video i audio snimaka sa YouTube-a

Foto: pixabay.com

Prema pravilu, „Google“ ne dovoljava preuzimanje snimaka sa YouTube sajta. Međutim, postoji mnoštvo nezavino razvijenih aplikacija, bilo proverenih („TubeMate“), bilo novih, koje vam mogu ovo omugućiti.

3. Pretvorite telefon u digitalnu vagu

Pretvorite telefon u digitalnu vagu

Foto: techbang.com

Svoj telefon moćete iskoristiti i da izmerite težinu manjih objekata, zahvaljujući posebnim aplikacijama razvijenim u tu svrhu, kao što je „Working Scale Free“. Jednostavno ih instalirajte, kalibrirajte malim objektom čiju težinu znate, kao npr. novčić i vaša vaga je spremna.

4. Korišćenje mapa bez interneta

Korišćenje mapa bez interneta

Foto: pixabay.com

Korišćenje interneta u romingu je preskupo, ali šta ako vam se dogodi da se izgubite i neophodna vam je elektronska mapa sa navigacijom? Najbolje rešenje je da preuzmete mapu na telefon, i ona će raditi sa isključenim internetom ako vam je uključen GPS, i to bez ikakvih dodatnih troškova.

5. Bezbedni režim

Bezbedni režim

Foto: marineford.com

Bezbedni režim možete iskoristiti kada želite da popravite telefon i uklonite štetne aplikacije. Kako biste omogućili ovaj režim, uključite telefon ili tablet, zatim ponovo pritisnite taster za uključivanje i zadržite. Kada se pojavi meni, pritisnite i zadržite dugme za isključivanje. Kada se pojavi opcija za bezbedni režim (Safe mode), pritisnite OK.

6. Plaćanje telefonim umesto karticom

Plaćanje telefonim umesto karticom

Foto: flickr.com

Pomoću opcije NFC, koju ima većina telefona, možete povezati svoju karticu sa telefonom i njime plaćati svuda gde je omogućeno beskontaktno plaćanje.

7. Skener koji je uvek pri ruci

Skener koji je uvek pri ruci

Foto: pixabay.com

Da li ste znali da možete skenirati bilo koji dokument ili fotografiju pomoću telefona? Neke kamere već imaju ugrađenu ovu opciju, ali možete i preuzeti odgovarajuću aplikaciju sa interneta, npr. „CamScanner“ koja će ne samo skenirati već i automatski sačuvati vaš dokument na mreži i omogućiti da ga šaljete kome poželite.

8. Neograničena pretraga

Neograničena pretraga

Foto: pixabay.com

Uz aplikaciju pod nazivom „Google Googles“ možete pronaći šta god poželite. Razlika je u tome što ne morate kucati ključne reči, već umesto toga koristite kameru svog telefona. Ovo je naročito zgodno kada pretražujete nešto vezano za hranu, slike, barkodove i slično.

9. Kloniranje aplikacija

Kloniranje aplikacija

Foto: brightside.me

Na najnovijim verzijama Androida nalazi se opcija „AppCloner“, odnosno „Kloniranje aplikacija“. Ova opcija biće vam od koristi ako koristite društvene mreže sa više različitih naloga. Ako vaš telefon nema ovu opciju, možete je preuzeti sa interneta.

10. Povezivanje dva telefona

Povezivanje dva telefona

Kao što svoj telefon možete povezati sa nekim drugim uređajem, poput računara, možete ga povezati i sa drugim telefonom. Za ovo će vam biti potreban mikro USB kabl i ženski USB adapter. Nakon što ih telefon prepozna, možete bezbedno povezati vaša dva uređaja.

Izvor:fokuzz.com

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Slana torta od pečenih paprika: Najbolje predjelo svih vremena i prava kalorična bomba

Oglasna Tabla

Kamere na autoputu neće meriti brzinu

Oglasna Tabla

U planu redizajn male mature, testiranje na dve godine

Oglasna Tabla

Danas oblačno sa sunčanim intervalima, uveče kiša, temperatura do 19 stepeni

Oglasna Tabla

Pobeda Užičana nakon tri i po sata igre

Oglasna Tabla

Ekskluzivna vožnja Titovim vozom do Užica, 29. novembra

Oglasna Tabla

Za Prijepolje, Priboj i Novu Varoš 926 miliona iz državne kase

Oglasna Tabla

Gotovo 60 kg marihuane zaplenjeno u Užicu

Oglasna Tabla

Počinje rekonstrukcija trga u Bajinoj Bašti

Oglasna Tabla