Захваљујући пре свега повољним временским приликама ради се ових дана у више градских и сеоских месних заједница асфалтирање путева у складу са уговорима који су потписани са мештанима. Једна од екипа ЈКП “Нискоградња” тренутно је у Гостиници где се удруженим средствима града и мештана ради 11 путних праваца. У пратњи сарадника радове је обишла и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, која је овом приликом разговарала са мештанима Гостинице.

Како је истакла градоначелница, радови у овој месној заједници вредни су око 10 милина динара а изводе се на 11 путних праваца у дужини од око 1,6 километара.

“И то су морам да нагласим путни правци које су предложили сами мештани, што је и најважније. Дакле радимо оно што је њима најпотребније и што ће им у великој мери олакшати живот и рад. Око 10 милиона динара вредни су радови које овде изводимо и то радимо тако што 33 одсто средстава издвајају грађани а 67 одсто град. Иако је првобитно и овде у Гостиници и у другим месним заједницама био планиран мањи обим радова, успели смо да са два ребаланса обезбедимо додатна средства и урадимо много више путева”.

“Настављамо све док време то дозвољава, јер желимо да у свим месним заједницама урадимо све оно што од нас очекују грађани, а наравно и оно што не успемо сада урадићемо са почетком нове грађевинске сезоне. И наредне године наш град биће велико градилиште и по питању путне инфраструктуре и по питању свих осталих пројеката везаних за Престоницу културе, а знате да их није мало. Такође радићемо и реконструкцију неколико важних градских саобраћајница и регионалних путева, а настављају се и радови на изградњи фекалне канализације, водоводне и гасоводне мреже”, поручила је градоначелница.

После разговора са мештанима градоначелница је изразила задовољство њиховим интересовањем и ангажовањем и позвала све грађане да се укључе и својим предлозима учествују у креирању буџета за 2024. годину. Важно је, наглашава гардоначелница да се у том процесу посебна пажња посвети равномерном развоју и улагањима у све делове нашег града.

Драган Познановић председник савета Месне заједница Гостиница захвалио се у име својих суграђана граду на издвојеним средствима за планиране и накнадно урађене путне правце у овој месној заједници.

Захвалност је изразила и мештанка Драгана Кондић, јер су како каже, коначно добили пут који су дуго чекали и који ће им умногоме олакшати свакодневно функционисање.