OГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

10. Međunarodni festival sportskog filma od 26. do 29. avgusta (VIDEO)

Međunarodni festival sportskog filma biće održan na Zlatiboru od 26. do 29. avgusta, jubilarni deseti put. Organizatori su saopštili da će nagradu za životno delo, koja će od ove godine sadržati i ime „Gondola Zlatibor“ dobiti Ivan Golac, Ivan Gudelj, Vesna Čitaković Đurišić, Radmilo Mišović, Razija Mujanović, Željko Obradović, Dragan Pantelić, Zoran Pančić, Milorad Stanulov, Dino Rađa i Lazar Ristovski.

Bogat program „Zlatiborskog kulturnog leta“ koji je Opština Čajetina pripremila zajedno sa Turističkom organizacijom Zlatibor, za kraj će biti upotpunjen na najbolji mogući način. Naime, 10. Festival sportskog filma održaće se od 26. do 29. avgusta tako da će opština Čajetina biti centar svega vrednog što je u prethodnom periodu snimljeno na temu sporta, i kod nas i u inostranstvu.

„Želim da izrazim veliko zadovoljstvo što ove godine održavamo deseti jubilarni Međunarodni festival sportskog filma koji će sigurno biti najkvalitetniji i po sadržaju i po broju filmova ali i po dobitnicima nagrada. Pored dodele nagrada za životno delo pravi se i retrospektiva prethodnih dobitnika od kojih će mnogi biti prisutni na samom otvaranju festivala kao i retrospektiva dobitnika Gran prija za filmove sa prethodnih festivala“ rekao je Arsen Đurić, predsednik Organizacionog odbora festivala i predsednik Skupštine opštine Čajetina.

S obzirom da se Festival od pre dve godine održava u novoj zgradi Kulturnog centra na Zlatiboru i uslovi za održavanje su daleko bolji nego prethodnih godina.

„Jedan ovakav događaj svakako je značajan za Zlatibor kao turističku destinaciju koja je najposećenija u Srbiji, destinaciju koja privlači najveći broj turista ali i destinaciju koja privlači najveći broj sportskih ekipa. Mi smo samo u ovoj godini imali preko 30 sportskih ekipa“, rekao je Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor.

U četiri festivalska dana biće prikazano 30 domaćih i međunarodnih dela na temu sporta. Najzaslužnijima po mišljenju žirija festivala će biti dodeljene nagrade za životno delo a biće dodeljena i nagrada „Heroj sporta i života – Povelja Nataša Kovačević“.„Festival koji traje 10 godina pokazao je da je potreban i da je uspešan. I ne samo da je uspešan nego je svake godine i sve značajniji, ima sve bolje filmove i sve više se afirmiše u javnosti“, kaže Jovan Marković, umetnički direktor festivala.

Festival sportskog filma na Zlatiboru je član Međunarodne asocijacije sportskog filma iz Milana, a gradovi partneri ovogodišnjeg festivala su Novi Pazar i Knjaževac.

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Успешно завршен први Хуманитарни турнир у малом фудбалу „Ужице за Космет“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Потпуни колапс на Гостуну, формирана колона возила дугачка преко 10 километара

Oglasna Tabla

Пуњени еклери као из посластичарнице: Направите најукуснији домаћи колач са кремастим пуњењем

Oglasna Tabla

Појачана контрола брзине кретања возила

Oglasna Tabla

Завршене летње радионице на Дечјем одељењу НБУ

Oglasna Tabla

Ужичанин Виктор Лукић спасао живот Раду кога је ујео стршљен на мотору

Oglasna Tabla

Данас променљиво време, местимично с кишом

Oglasna Tabla

Клинички психолог Влајко Пановић: Ово су најважнији задаци родитеља деце до четврте године

Oglasna Tabla

Биг бенд на Градском тргу

Oglasna Tabla