3.7 C
Uzice
децембар 10, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

„1. MAJA ČEKAMO DESETINE HILJADA GRAĐANA SRBIJE“

CECA

Izgradnja panoramske gondole na Zlatiboru nastavlja se radnom akcijom 1. maja, simbolično na praznik rada.To je najavila direktorka čajetinskog javnog preduzeća „Zlatna gondola Zlatibor“ Bojana Božanić.

Ona je rekla da se očekuje da će na radnu akciju dođe nekoliko desetina hiljada građana Srbije. „Panoramska gondola je decenijski projekat, važan kako za Zlatibor i Srbiju, tako i za region“, istakla je Božanićeva. Gondola će, prema njenim rečima, biti duga devet kilometara i vodiće od podnožja Zlatibora do vrha na Torniku. „Izgradnju gondole finansira opština Čajetina sa 10 miliona evra, a građevinski radovi će koštati tri miliona evra“, rekla je Božanićeva.

Gondola će se sastojati od 55 kabina i svaka će moći da preveze 10 putnika. Božanićeva je na pitanje da li je rešen spor sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture rekla da su imovinski odnosi u katastru razrešeni, što treba da potvrdi to ministarstvo.

Ona je podsetila da je utvrđen javni interes da se gondola gradi kako bi se povećao broj turista na Zlatiboru na milion godišnje, a da se zemljište ne dobija u vlasništvo, već na korišćenje, „što je dovoljan argument da se izda građevinska dozvola“.  Zemljište, oko 2.200 hektara, prema njenim rečima, ustupljeno je privatnom kupcu zajedno sa poljoprivrednim kombinatom Zlatibor po odluci Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture, ali je dva dana kasnije to ministarstvo poništilo spostveno rešenje o ustupanju zemljišta.

Dodala je da se kupac te firme žalio i u toku je upravni spor. „Čajetina se stavila na čelo malobrojnih institucija i pojedinaca koji brane državno zemljište kao imovinu svih građana. Mislim da je malo i politika umešala svoje prste“, rekla je Božanićeva.

Izvor: www.b92.net

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Kaljenje na prvenstvu Balkana u karateu

Oglasna Tabla

Gđa Stojković se naljutila i izlepila Arilje svojim umrlicama: Komšije donele sveće i saznale istinu

Oglasna Tabla

Sps Užice najoštrije osuđuje nasilje nad učiteljima, nastavnicima i profesorima!

Oglasna Tabla

Humanitarna akcija „Pomoć drugu“

Oglasna Tabla

Posne kiflice sa ajvarom (video)

Oglasna Tabla

Данас славимо Светог Алимпија

Oglasna Tabla

Isplata novembarskih penzija

Oglasna Tabla

Projekcija filma i koncerta: The Doors

Oglasna Tabla

Od danas pojačana kontrola vožnje u alkoholisanom stanju: 42.000 pijanih isključeno iz saobraćaja

Oglasna Tabla