10.2 C
Uzice
октобар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

„1. MAJA ČEKAMO DESETINE HILJADA GRAĐANA SRBIJE“

CECA

Izgradnja panoramske gondole na Zlatiboru nastavlja se radnom akcijom 1. maja, simbolično na praznik rada.To je najavila direktorka čajetinskog javnog preduzeća „Zlatna gondola Zlatibor“ Bojana Božanić.

Ona je rekla da se očekuje da će na radnu akciju dođe nekoliko desetina hiljada građana Srbije. „Panoramska gondola je decenijski projekat, važan kako za Zlatibor i Srbiju, tako i za region“, istakla je Božanićeva. Gondola će, prema njenim rečima, biti duga devet kilometara i vodiće od podnožja Zlatibora do vrha na Torniku. „Izgradnju gondole finansira opština Čajetina sa 10 miliona evra, a građevinski radovi će koštati tri miliona evra“, rekla je Božanićeva.

Gondola će se sastojati od 55 kabina i svaka će moći da preveze 10 putnika. Božanićeva je na pitanje da li je rešen spor sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture rekla da su imovinski odnosi u katastru razrešeni, što treba da potvrdi to ministarstvo.

Ona je podsetila da je utvrđen javni interes da se gondola gradi kako bi se povećao broj turista na Zlatiboru na milion godišnje, a da se zemljište ne dobija u vlasništvo, već na korišćenje, „što je dovoljan argument da se izda građevinska dozvola“.  Zemljište, oko 2.200 hektara, prema njenim rečima, ustupljeno je privatnom kupcu zajedno sa poljoprivrednim kombinatom Zlatibor po odluci Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture, ali je dva dana kasnije to ministarstvo poništilo spostveno rešenje o ustupanju zemljišta.

Dodala je da se kupac te firme žalio i u toku je upravni spor. „Čajetina se stavila na čelo malobrojnih institucija i pojedinaca koji brane državno zemljište kao imovinu svih građana. Mislim da je malo i politika umešala svoje prste“, rekla je Božanićeva.

Izvor: www.b92.net

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nikola Đuričko: Nova generacija ne zna ko je Ivo Andrić, ali zna ko je Mimi Oro

Oglasna Tabla

Sloboda sa gimnazijalcima u revijalnom meču

Oglasna Tabla

Od 1.730 škola Osnovna škola “Stari grad” iz Užica pobedila u akciju “2000 lopti za buduće asove”

Oglasna Tabla

Jesenje promocije Zlatibora

Oglasna Tabla

Najjači prirodni lek: Popravlja pamćenje, topi masnoće, poboljšava vid i sluh

Oglasna Tabla

Krenuo iz Užica za Beograd, javio se sa stanice, a kada su ga sledeći put pozvali na mobilni pretrnuli su od straha!

Oglasna Tabla

Bibliotekarke OŠ „Dušan Jerković“ predstavljaju Srbiju na Svetskom kongresu školskih bibliotekara

Oglasna Tabla

Kineskim turistima zapadna Srbija idealna za odmor

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Mačak u čizmama“

Oglasna Tabla