23.9 C
Uzice
август 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Zvuci tamburice i melodije ravnice na završnom događaju „Zlatiborskog kulturnog leta“

Tri tamburaške večeri na završnici vrlo sadržajnog “Zlatiborskog kulturnog leta“. Tamburaški orkestri od petka do nedelje na Kraljevom trgu ulepšali su poslednji avgustovski vikend na najposećenijoj planini Srbije. Ujedno i potvrdili da je program  “Zlatiborskog kulturnog leta“ , čiji je ovo finalni događaj, bio veoma interesantan i zabavan te da su se Turistička organizacija Zlatibor i opština Čajetina, kao organizatori i pokrovitelji, tokom celog letnjeg perioda izuzetno trudili da ponude ponešto za svakog gosta “zlatne planine“.  

Posle mnoštva  ovde viđenih programa: nadmetanja Strongmena,  Sabora trubača zapadne Srbije, “Hills up“ festivala, Uličnih svirača,koncerata Lene Kovačević i „Pilota“, nastupa Filharmonije mladih i „Stupova“, koncerata niza estradnih zvezda poput Nikole Rokvića i Halida Bešlića, raznovrsnih predstava i nastupa folklornih društava, došao je  red i za melodije ravnice, uvek drage i mile zvuke tamburice. U ova tri dana  Kraljevim trgom se širio duh kafane i boema, varoške pesme i svirke za dušu, čemu su doprineli veliki majstori žice iz šest tamburaških orkestara koji su napravili pravi štimung za posetioce okupljene na Kraljevom trgu.

U toku prve večeri publiku su svojim melodijama plenili virtuozi tamburaške bande „Orkus“ iz Novog Sada , dok je vokalna solistkinja Jadranka Gojić divnim glasom izvodila stare i uvek aktuelne numere, a pesmama „Ja te pesmom zovem“, „“Alaj mi je“, „Crne kose“ „Tamburaši moji“i drugim pobrala aplauze publike.Članovi orkestra „ Romansa“ svojim repertoarom „Dunave, moje more“, „Jesen u mom sokaku“, „Dajte vina, hoću lom“  u svežoj zlatiborskoj avgustovskoj noći zagrejali su i poveli publiku u „užičko kolo“ na kraju prve večeri.  U drugoj večeri za dobre zvuke i vibracije najpre su bili zaduženi majstori ansambla „Velos“, što su sa lakoćom i izveli, pa okupljene na Kraljevom trgu u pola večeri predali šarmantnim, atraktivnim i nesvakidašnjim  umetnicama ženskog tamburaškog ansambla „ La banda“, takođe iz Novog Sada. A treće i završno veče “Zlatiborskog kulturnog leta“ obeležiće dva orkestra: „Sremska banda“ iz Sremske Mitrovice i „Ad Libitum“ iz Novog Sada.

Nakon svega prikazanog i priređenog u okviru ovog “Zlatiborskog kultunog leta“  Turistička organizacija Zlatibor se zahvaljuje svim posetiocima na prisustvu dešavanjima i saradnicima na pomoći i podršci, uz obećanje da će i u budućnosti biti još dosta lepih trenutaka na najposećenijoj srpskoj planini u skladu sa sloganom i parolom: „Zlatibor – izbor za sve“.

Izvor:TO Zlatibor

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Rekonstrukcija zgrade železničke stanice u Užicu

Oglasna Tabla

Danas na Žestivalu Dečija olimpijada i predstava za decu „Zeka lepotan“

Oglasna Tabla

Hit zimnica za prave gurmane: Cepkanu papriku pravićete svake godine

Oglasna Tabla