13.9 C
Uzice
март 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Zlatiborski proizvodi na Sajmu etno hrane i pića (VIDEO)

Na sajmu etno hrane i pića koji se na Beogradskom sajmu održava od 21. do 24. novembra pod sloganom „Utemeljenje robne marke etno proizvoda“ učestvuju i proizvođači iz opštine Čajetina.

Mlekara Naša Zlatka iz Krive Reke drugi put će predstaviti svoje proizvode na sajmu koji afirmiše tradicionalnu hranu i piće kao prvorazredne tržišne i izvozne artikle, koji treba da postanu i nezaobilazni element turističke ponude. Pored proizvodnje kravljeg sira i kajmaka, novina u mlekari Naša Zlatka koja postoji godinu dana, je i koziji sir koji će se predstaviti na sajmu u petak i subotu.

Na sajmu etno hrane i pića učestvuje još proizvođača koji se nalaze u opštini Čajetina ili koriste sirovine sa teritorije Zlatibora, a na ranijim sajmovima su osvajali priznanja.

Sajam etno hrane i pića je regionalna smotra nacionalnih specijaliteta, karakterističnih za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina. U sali 3 Begradskog sajma učestvuje preko 300 izlagača, a organizovan je i prigodan prateći program.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Lovac deci u vrtić doneo prepariranog vuka, a onda su krenuli napadi na društvenim mrežama (VIDEO)

Oglasna Tabla

Prijavite se na obuku „Wine Service“ 15. aprila u Užicu

Oglasna Tabla

KRAĐA U UŽICU: Mladići opljačkali vrtić

Oglasna Tabla