Home / FOTO RAZGLEDNICA / ZLATIBOR SKORO RASPRODAT ZA NOVU GODINU

ZLATIBOR SKORO RASPRODAT ZA NOVU GODINU

Domaći turistički centri očekuju da će ova sezona biti još bolja nego lanjska. Još malo mesta na Kopaoniku i Zlatiboru. „Planulo“ i inostranstvo. 

NOVOGODIŠNjI aranžmani u Srbiji, koji su bar duplo skuplji u odnosu na period pre i posle praznika, gotovo da su rasprodati. Do mesta je teško doći čak i u najskupljim hotelima, a privatne apartmane i sobe rezervisali su stari gosti, još pre nekoliko meseci. 

– Prema svim najavama hotelijera, trebalo bi da bude dobra zimska sezona – objašnjava Renata Pindžo, pomoćnik ministra turizma. – Generalno imamo rast broja domaćih i stranih gostiju i nadamo se da će ih biti još više. Očekujemo da ćemo od turizma inkasirati milijardu evra.

Dobar deo aranžmana u Srbiji rasprodat je i za vreme zimskih školskih raspusta. Otkad je podeljen u dva dela, sezona je produžena, ali su cene, u to vreme, sa minimalnim popustima. Veliko interesovanje, ove godine, vlada i za odlazak u inostranstvo.

– Najtraženiji su gradovi, i to Rim, Pariz, Prag, Barselona i Beč – objašnjava Milan Lainović, potpredsednik Upravnog odbora Nacionalne asocijacije turističkih agencija i direktor „Belvi trevela“. – Uplaćuju se aranžmani i za daleke destinacije, jer je sad pravo vreme za to. Procene su da je prodaja za 20 odsto bolja nego prošle godine. I aražmani po Srbiji su se vrlo brzo prodali. Gotovo da nema slobodnog pansiona za vreme novogodišnjih praznika, naročito na Kopaoniku i Zlatiboru.

Novogodišnji odmor u Beču, tri noćenja, sa doručkom, košta 189 evra. Za trodnevno putovanje u Budimpeštu, u hotelu sa tri zvezdice, treba izdvojiti 109 evra. Milano, četiri noćenja, sa doručkom, košta 245 evra. U sve cene uključen je i autobuski prevoz. Doček Nove godine u Toskani, tri noćenja sa doručkom, staje 149 evra. Doček u Veneciji košta 139 evra i uključuje put, smeštaj i doručak.

Doček Nove godine sprema se i u primorskim i planinskim mestima u Crnoj Gori, rekli su u Nacionalnoj turističkoj organizaciji ove zemlje. Cene smeštaja u nižim kategorija u hotelima se kreću od 16 do 25 evra, dok za privatni smeštaj treba izdvojiti od pet do 30 evra na dan.

Izvor: novosti.rs

output_bkzdes

Podeli članak

Komentari

https://matis.rs/