1.8 C
Uzice
децембар 10, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

ZLATIBOR SKORO RASPRODAT ZA NOVU GODINU

Domaći turistički centri očekuju da će ova sezona biti još bolja nego lanjska. Još malo mesta na Kopaoniku i Zlatiboru. „Planulo“ i inostranstvo. 

NOVOGODIŠNjI aranžmani u Srbiji, koji su bar duplo skuplji u odnosu na period pre i posle praznika, gotovo da su rasprodati. Do mesta je teško doći čak i u najskupljim hotelima, a privatne apartmane i sobe rezervisali su stari gosti, još pre nekoliko meseci. 

– Prema svim najavama hotelijera, trebalo bi da bude dobra zimska sezona – objašnjava Renata Pindžo, pomoćnik ministra turizma. – Generalno imamo rast broja domaćih i stranih gostiju i nadamo se da će ih biti još više. Očekujemo da ćemo od turizma inkasirati milijardu evra.

Dobar deo aranžmana u Srbiji rasprodat je i za vreme zimskih školskih raspusta. Otkad je podeljen u dva dela, sezona je produžena, ali su cene, u to vreme, sa minimalnim popustima. Veliko interesovanje, ove godine, vlada i za odlazak u inostranstvo.

– Najtraženiji su gradovi, i to Rim, Pariz, Prag, Barselona i Beč – objašnjava Milan Lainović, potpredsednik Upravnog odbora Nacionalne asocijacije turističkih agencija i direktor „Belvi trevela“. – Uplaćuju se aranžmani i za daleke destinacije, jer je sad pravo vreme za to. Procene su da je prodaja za 20 odsto bolja nego prošle godine. I aražmani po Srbiji su se vrlo brzo prodali. Gotovo da nema slobodnog pansiona za vreme novogodišnjih praznika, naročito na Kopaoniku i Zlatiboru.

Novogodišnji odmor u Beču, tri noćenja, sa doručkom, košta 189 evra. Za trodnevno putovanje u Budimpeštu, u hotelu sa tri zvezdice, treba izdvojiti 109 evra. Milano, četiri noćenja, sa doručkom, košta 245 evra. U sve cene uključen je i autobuski prevoz. Doček Nove godine u Toskani, tri noćenja sa doručkom, staje 149 evra. Doček u Veneciji košta 139 evra i uključuje put, smeštaj i doručak.

Doček Nove godine sprema se i u primorskim i planinskim mestima u Crnoj Gori, rekli su u Nacionalnoj turističkoj organizaciji ove zemlje. Cene smeštaja u nižim kategorija u hotelima se kreću od 16 do 25 evra, dok za privatni smeštaj treba izdvojiti od pet do 30 evra na dan.

Izvor: novosti.rs

output_bkzdes

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Od prvog januara, plastične kese biće skoro potpuno ukinute

Oglasna Tabla

Zbog radova na vodovodnoj mreži u četvrtak 11. decembra bez vode potrošači u Dositejevoj ulici i delu Ulice Kralja Petra

Oglasna Tabla

Za rekonstrukciju Zdravstvenog centra 20 miliona evra (VIDEO)

Oglasna Tabla

Požrtvovana vaspitačica iz Ivanjice: „Za njihov osmeh išla bih peške i do Beograda“

Oglasna Tabla

„Zlatibor bez barijera“ – spušteno još 27 ivičnjaka (VIDEO)

Oglasna Tabla

Ima 37 i samohrana je majka, brine o čak 11 dece: „Kad se sprema ručak onda mora u veliku šerpu“

Oglasna Tabla

Utvrđen budžet grada za narednu godinu od 3,22 milijarde dinara

Oglasna Tabla

Supa od pečuraka gotova za tren: Fantastična ideja za ručak u posnoj i mrsnoj varijanti (VIDEO)

Oglasna Tabla

Tribina o nasilju prema ženama

Oglasna Tabla