-6 C
Uzice
фебруар 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

ZLATIBOR – OMILJENA DESTINACIJA

I ovog, 4-tog januarskog dana na Zlatiboru boravi preko 20 hiljada ljudi. Rekordna posećenost bila je u noći izneđu 31. decembra i 1. januara kada je Novu godinu na našoj planini dočekalo više od 25 hiljada ljudi.

Ponovo je Zlatibor potvrdio da je najpopularnija turistička destinacija u Srbiji. Uz Harisa Džinovića i trubački orkestar Marka Gligorijevića, bez obzira što se temperatura spustila na -12 stepeni, Kraljev trg je bio prepun.

„Nisu to samo bili gosti iz zemlje, već ih je bilo iz inostranstva. Ono što mi znamo, samo je jedna agencija iz Makedonije dovela čak tri autobusa na Zlatibor za Novogodišnju noć“, kaže Jelica Tošić iz TO Zlatibor.

„Mi smo priredili još dva koncerta. 1. januara je na bini bila „Riblja čorba“ koja je proslavila 40 godina svog postojanja, a 2. januara je goste zabavljao Željko Joksimović i oba dana je zaista bilo puno. Ne treba zaboraviti i da su hoteli, restorani i kafići imali organizovane dočeke, što je takođe privuklo veliki broj posetilaca i gostiju na ovu planinu.“

U ova tri dana gosti su, želeći da sebi priušte nešto lepo i neobično, posetili i atraktivna mesta naše opštine kao što su Stopića pećina, gostiljski vodopad, Muzej na otvorenom „Staro selo“ i Muzej pletilja u Sirogojnu, Boškovu vodu u Ljubišu, i svugde je zabeležen rekordan broj poseta. Sneg je doprineo da i ski centar Tornik, gde su sve staze otvorene, bude pun.

„Za one koji nisu želeli da skijaju, na raspolaganju su bili adrenalinski sadržaji poput boba na šinama, tjubing staze i drugo, ali svakako ne treba zaboraviti i Obudojevicu koja je radila sa više manjih ski-liftova, a tu su bile organizovane ski-škole gde su deca i početnici mogli da nauče prve korake u skijanju. Tu je postavljeno i klizalište, i drugi sadržaji“, kaže Tošićeva.

U Turističkoj organizaciji očekuju da će se dobar provod nastaviti i u Božićnim prazničnim danima,kao i za Srpsku novu godinu, kada goste očekuju nova iznenađenja.

Izvor: www.zlatiborpress.rs

output_bkzdes

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Spasli vuka iz zaleđene reke misleći da je pas

Oglasna Tabla

On je večeras upucan na Voždovcu: Dva metka u leđa trenera bokserske reprezentacije Srbije

Oglasna Tabla

Ovako će deca u školama nadoknaditi izgubljene časove: Đacima tri rane subote i raspusti kraći za dan

Oglasna Tabla