6.8 C
Uzice
април 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Zlatibor će ugostiti mlade folkloraše

Čajetina – U godini jubileja, 125 godina organizovanog turizma, Zlatibor će ugostiti decu iz 13 zemalja sveta, učesnika Međunarodnog dečijeg festivala folklora „Licidersko srce“. Jubilarni deseti Festival održava se od 15. do 19. avgusta 2018. u Užicu, Višegradu i na Zlatiboru, saopšteno je iz TO Zlatibor.

Turistička organizacija Zlatibor tradicionalno podržava organizovanje ovog festivala i jedan je od suorganizatora. Program Festivala „Licidersko srce“ predstavljen je u sredu (8.avgusta) na konferenciji za medije u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda. Na konferenciji su govorili: Gordana Paunović, predsednik Organizacionog odbora festivala „Licidersko srce“, Branislav Mitrović, predsednik Skupštine grada Užica, Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda, Jelica Tošić, predstavnik Turističke organizacije Zlatibor, Borislav Maksimović, saradnik za kulturu u predstavništvu Republike Srpske u Srbiji.

Na Zlatiboru će 16.avgusta u 18.30 časova biti defile učesnika Festivala, a od 19 časova na letnjoj pozornici na Kraljevom trgu mladi folkloraši će održati koncert. Za 17.avgust na Zlatiboru je zakazana folklorna radionica i Zumba od 11 sati na Kraljevom trgu.

Deca iz različitih zemalja će pored nastupa na Zlatiboru imati priliku i da se upoznaju sa turističkom ponudom ove planine.

TO Zlatibor

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Kraljica zdravlja koja čuva srce, živce i opušta mišiće: Ovih 10 namirnica su pune magnezijuma!

Oglasna Tabla

Miraz: Obaveza ili sramota za žene? Kako se nekada u Srbiji gledalo na ovaj običaj?

Oglasna Tabla

Agencije i novinari iz Mađarske prvi put u poseti Zlatiboru

Oglasna Tabla