4.3 C
Uzice
март 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Žestival ubuduće kao Međunarodni festival prirode i tradicije

Užice, 7. maj: Članovi Gradskog veća utvrdili su predlog odluke koja se odnosi na zaštitu opštinskih i nekategorisanih puteva na užičkom području kojom se na na celovit način pokriva ova oblast i definiše pozicija mesnih zajednica. Prihvaćen je izveštaj o realizaciji prošlogodišnjeg, III međunarodnog festivala voćnih rakija „Žestival“ i donesena odluka da se „Žestival“, od ove godine, definiše kao Međunarodni festival prirode i tradicije.

Pokrenut je postuk za davanje u zakup parking prostora u ulici Mihajla Pupina radi izgradnje fast garaže i imenovana Komisija koja će sprovesti postupak davanja u zakup ovog parking prostora.

Veće je odlučilo da sa 300.000 dinara pomogne narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji, i utvrdilo predlog Programa usmerenog na podršku sprovođenja poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja grada Užica u ovoj godini.

Prihvaćeni su godišnji izveštaji o radu gradskih uprava i usvojena rešenja kojim se određuju sredstva za finansiranje projekata i programa organizacija civilnog društva i projekata za omladinu u 2018. godini. Za projekte na ova dva konkursa ukupno je raspoređeno 4,2 miliona dinara i to 3,2 miliona dinara za 35 projekata i programa organizacija civilnog društva, dok će se sa milion dinara finansirati 18 projekata namenjenih omladini.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Emisija „Priča se“ gost Ljubomir Saramandić (VIDEO)

Oglasna Tabla

Igor Nikolić – „Još 20 može godina da prođe moja si ljubav jedina“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svi žele da bar na 5 minuta budu bračni par s Tare koji živi čaroliju

Oglasna Tabla