8.9 C
Uzice
април 25, 2019
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI

ŽESTIVAL – „RAKIJA SE NE PIJE, VEĆ DEGUSTIRA“

Žestival 2017. – užički festival voćnih rakija koji od ove godine ima međunarodni karakter biće održan 18. i 19. avgusta.

18.avgust – Boemsko veče – 21.00 čas – Gradski trg Užice

19.avgust – Koncert grupe „Legende“ – 21.00 čas – Gradski trg

Privredno turistička manifestacija,  takmičarskog i prodajnog karaktera koja za cilj ima očuvanje tradicije, promociju i plasman autentičnih proizvoda našeg kraja okupiće proizvođače voćnih rakija sa područja Zlatiborskog okruga, Ivanjice, a prvi put u Užicu će izlagati i proizvođači iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i  Hrvatske. Proizvođači voćnih rakija biće ocenjivani u dve kategorije – preduzeća i preduzetnici i individualna gazdinstva. Pored njih svoje proizvode predstaviće proizvođači suvomesnatih proizvoda, meda ,organskih proizvoda i “komplet lepinje.

Posetiocima će se predstaviti  i proizvođači prateće opreme ( kazani, drvene, prohromske, staklene i keramičke posude, kao i opreme za pčelarstvo).

Planirana je i izložba poljoprivredne mehanizacije.

Organizator trećeg žestivala je Grad Užice u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom, Poslovnim klubom zapadne Srbije, Regionalnom agencijom Zlatibor, Poljoprivredno savetodavnom i stručnom službom Užice i Turističke organizacije regije Zapadna Srbija.

Proizvode će ocenjivati stručni žiri u kome su najveći stručnjaci u ovoj oblasti sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu  i Instituta za voćarstvo iz Čačka..

U okviru kuluturno umetničkog dela programa biće održano „Boemsko veče“ i koncert grupe „Legende“.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Saopštenje za javnost povodom Odluke o prenosu Aerodroma Ponikve na Republiku Srbiju

Oglasna Tabla

Užički reli šampion u sastavu prve srpske auto reprezentacije

Oglasna Tabla

Užički arheološki lokaliteti uskoro dostupniji turistima

Oglasna Tabla