12.7 C
Uzice
фебруар 19, 2019
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Zarić jedini iz Srbije na Zimskim paraolimpijskim igrama

Užičanin Miloš Zarić, biće jedini sportista iz Srbije koji će učestvovati na Zimskm paraolimpijskim igrama, koje će se održati u Pjongčangu u Južnoj Koreji, od 9. do 18. marta. 

Osim toga, on će biti i jedini srpski takmičar koji je učestvovao i na letnjim i na zimskim Olimpijskim igrama.

Nakon odličnih rezultata i medalja osvojenih u atletici, na evropskim i svetskim prvenstvima u bacanju koplja i sedmog mesta osvojenog na Letnjim paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, Zarić će se takmičiti u Južnoj Koreji u nordijskom skijanju na 800 metara.

Zarić se godinama rekreativno bavi skijanjem i početkom februara je dobio poziv Svetske paraolimpijske federacije da se takmiči u Južnoj Koreji. Paraolimpijski komitet Srbije omogućio mu je jednomesečne pripreme na Švarcvaldu u Nemačkoj, za koje je rekao da su bile naporne i dragocene.

Miloš, koji je svetski prvak u bacanju koplja i tu titulu je osvojio prošle godine u Londonu, kaže da da bi želeo da bude uspešan i u skijanju i poručuje da su „svi životni ciljevi dostižni, uz naporan rad“.

– Ponosan sam na to što ću biti jedini predstavnik Srbije na Zimskm paraolimpijskim igrama. Nadam se dobrom rezultatu, da budem među 30 ili 40 najboljih takmičara, jer je konkurencija veoma jaka, a meni je to prvo takmičenje. Još nisam spreman da u zimskim sportovima osvajam bolje rezultate, ali nadam se da će ih biti za nekoliko godina, rekao je Zarić, pred put u Južnu Koreju, na koji je otišao pre nekoliko dana. Navodeći da neće napustiti atletiku, on je kazao da će učestvovati na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Berlinu, kako bi odbranio evropsko zlato i rekord.

Zarića je podržala lokalna samouprava, a Marija Trmčić Bogojević, gradska većnica i uspešna skijašica koja je učestvovala na Zimskim olimpijskim igarama 2006. godine u Torinu i 2010. u Vankuveru, čestitala je Milošu uspeh i poručila da se od njega očekuje da i dalje motiviše mlade da se bave sportom.

Izvor:danas.rs/N.K.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zlatibor na 41. sajmu turizma u Beogradu

Oglasna Tabla

Počeli geotehnički istražni radovi za potrebe izgradnje mosta na starom gradu

Oglasna Tabla

Šestoro životno ugroženo zbog gripa

Oglasna Tabla