31.4 C
Uzice
август 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Zaposleni u prosveti žele da su sa lekarima u devetom platnom razredu

Zaposleni u prosveti zatražili su da budu svrstani u deveti platni razred, zajedno sa lekarima, a ne u osmi, kako predviđa radna verzija uredbe.

– Ovo je prvi put da razgovaramo o platnim razredima. Nastavljamo sledeće nedelje. Rečeno nam je da uredba mora biti završena do kraja septembra“, kaže predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Jasna Janković za Tanjug.

Radna verzija predviđa osmi platni razred

Radna verzija uredbe, kako je rekla, predviđa da većina prosvetnih radnika, njih 98 odsto, bude u osmom platnom razredu, dok bi samo oni koji imaju pedagoška zvanja i rade u otežanim uslovima bili u devetoj platnoj grupi, a to je oko 1.000 nastavnika.

– Govorimo o platnoj grupi u kojoj su lekari opšte prakse. Njihov koeficijent je odmah 9,3, dok bi prosvetni radnici krenuli od 9,1 – pojasnila je Jankovićeva.

Četiri sindikata ne odustaju od protesta 31. avgusta

Na sastanku u Ministarstvu prosvete, osim USPRS, bili su i predstavnici Sindikata obrazovanja Srbije, Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“ i Sindikata radnika u prosveti Srbije.

Predstavnici ta četiri sindikata ne odustaju od protesta koji su zakazali za 31. avgust u 12 sati, kada će organizovati protestnu šetnju od Ministarstva prosvete do Vlade Srbije, a zatim do Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Izvor: blic.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Vozio sa 4,14 promila alkohola

Oglasna Tabla

Dženan Lončarević na Kraljevom trgu

Oglasna Tabla

Pita od spanaća i krompira: Lagano jelo koje može biti posno

Oglasna Tabla