18.3 C
Uzice
јул 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Zamena azbestnih cevi u Sokolskoj ulici

U toku su radovi na rekonstrukciji Sokolske ulice u Sevojnu. Prema rečima Duška Ljujića, direktora JKP Vodovod, ovom rekonstrukcijom je predviđena zamena vodovodne mreže, odnosno glavnog voda koji je od azbesta ali i zamena svih pojedinačnih priključaka.

Rekonstrukcija vodovodne mreže u Sokolskoj ulici u Sevojnu

„Po planu i programu Vodovoda za 2018. godinu planirana je zamena vodovodnih linija i priključaka u Sokolskoj ulici u dužini oko 1000 metara. Do sada je urađeno oko 150 metara glavne vodovodne linije prečnika Ø 100, a radimo tako da što manje ometamo građane i ne remetimo saobraćaj. Nakon postavljanja glavnih linija radićemo pojedinačne priključke, a tek pošto završimo sve ove radove ukinućemo staru liniju i aktivirati novopostavljenu liniju“, rekao je Ljujić.

„U ovoj ulici smo godinama imali probleme sa pucanjem cevi, naročito zimi. Na ovaj način rešavamo dugogodišnji problem“, rekao je Miroljub Ćirović meštanin Sokolske ulice.

Rekonstrukcija vodovodne mreže u Sokolskoj ulici u Sevojnu

Ukupna vrednost radova na rekonstrukciji Sokolske ulice je oko 9 miliona dinara od kojih je 6,5 miliona vrednost radova vezanih za zamenu vodovodnih linija a ostatak sredstava je namenjen za rekonstrukciju kolovoza.

Rok za završetak radova na rekonstrukciji vodovoda je 60 dana, nakon čega slede asfalterski radovi.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užičani trećeplasirani u City games

Oglasna Tabla

Užički Nauči klub RCU dobio priznanje za promociju nauke

Oglasna Tabla

Skuplja registracija ako je broj šasije ili motora nečitak

Oglasna Tabla