31.4 C
Uzice
август 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Žaliće ga svi „grobari“: Preminuo Užičanin koji je želeo da ZAVEŠTA ORGANE PARTIZANU

Radmil Dacović iz Užica, veliki navijač Partizana, preminuo je iznenada ne dočekavši da mu se ostvari poslednja životna želja – da svoje organe donira nekome iz „crno – bele“ porodice.

Dacović je 2005. najavio da će zaveštati organe Partizanu.

 – Neka moje organe, pošto umrem, presade svakom Partizanovcu kome bude trebalo – sportistima, trenerima, klupskim navijačima, čistačicama na stadionu. Svi organi su zdravi osim džigerice, nju mi je pojeo Partizan. Na srcu su dve velike rane – Fljamurtari i Artmedija, ali kad me nije izdalo neće izdati ni druge – pričao je Dacović najavljujući nesvakidašnje dobročinstvo.

Želju je odmah predočio funkcionerima FK, ali se sa potpisivanjem donatorske kartice, ne njegovom voljom, otezalo. U međuvremenu je saznao da se organi ne mogu zaveštati namenski, ali od želje da kad napusti ovaj svet produži život nekom drugom nije odustao.

– Posle porodice Partizan je moja najveća ljubav, svetinja. Na ovaj način želim da pomognem klubu ali i da promovišem zaveštanje organa, ali nikako da me pozovu da obavimo tu formalnost i potpišem tu donatorsku karticu – pričao je Radmil.

U kolekciji ljubavi prema klubu ostavio je bezbroj ulaznica sa Partizanovih utakmica, mnoštovo postera i fotografija sa legendama kluba, 10.000 snimljenih utakmica.

Obećanje, ne svojom krivicom, nije ispunio – iznenada je preminuo par dana posle 61. rođendana.

Izvor:blic.rs/Vladimir Lojanica

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Vozio sa 4,14 promila alkohola

Oglasna Tabla

Dženan Lončarević na Kraljevom trgu

Oglasna Tabla

Pita od spanaća i krompira: Lagano jelo koje može biti posno

Oglasna Tabla