OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Vrtić „Sunce“ primio prve mališane

Vrtić „Sunce“ na Beloj Zemlji primio je prve mališane, njih 27 je došlo prvog dana, dok je za sada podneto više od 35 molbi za upis, a toliko je ugovora i sklopljeno. Očekuje se da će narednih dana i ostala deca krenuti. Osim toga, za sada je i petoro dece koji žive na području Bele Zemlje prešlo iz vrtića u gradu u ovaj na Beloj Zemlji. Ovo je još jedno izdvojeno odeljenje i 11 objekat Predškolske ustanove Užice. Vrtić radi u jednoj smeni.

„Meštani Bele Zemlje duži niz godina očekuju početak rada ovog vrtića i konačno, taj dan je došao. Vrtić je otvoren. Prostor je po standardima savremeno opremljen za prihvat dece predškolskog uzrasta. Kapacitet vrtića je prijem oko 100 mališana. Ovim putem apelujem na roditelje koji žive na Beloj Zemlji, a već imaju upisanu decu u neki od vrtića u gradu, da dođu i pogledaju vrtić „Sunce“ i da svoju decu upišu ovde, samim tim, dobićemo nova slobodna mesta za decu koja žive u samom gradu“, rekla je između ostalog direktorka Predškolske ustanove Užice, Veselinka Jovanović.

Trenutno, vrtić „Sunce“ ima jednu jaslenu i dve mešovite grupe. U planu je bila i četvrta, pripremna grupa, ali ove godine, po rečima direktorke Jovanović, nije bilo zainteresovane dece, ali će ih naredne godine biti. U vrtiću za sada rade tri vaspitača, jedna medicinska sestra i nekoliko pomoćnih radnika. Hrana se priprema u objektima Predškolske ustanove u gradu i doprema u „Sunce“.

Podsetimo, da je u maju 2012. godine Grad kupio ovaj objekat od banke za 83.000 evra, na osnovu zahteva građana sa područja Mesne zajednice Bela Zemlja da se otvori vrtić. Radovi su počeli u avgustu prošle godine, a ukupno su koštali oko 30 miliona dinara, od kojih je 24 miliona utrošeno u građevinske radove, a pet miliona u nabavku opreme i nameštaja.

Izvor: Grad Užice

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Uskoro nove donacije bratskog grada Harbina

Oglasna Tabla

Zoran se bavi maketarstvom 50 godina: U njegovoj radionici zajedno Hitler, Draža i Milošević

Oglasna Tabla

Izložba: Arhitektura u Salcburgu

Oglasna Tabla

Manastir u Egiptu, najstariji na svetu, čuva brojne srpske tragove i krsnu slavu kao deo srpske tradicije

Oglasna Tabla

Izrada digitalnog vodiča Arilja

Oglasna Tabla

Upis prvaka onlajn od 1. juna

Oglasna Tabla

Данас славимо Вазнесење Господње – Спасовдан

Oglasna Tabla

U Srbiji danas promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom

Oglasna Tabla

Sirogojno – jedinstven muzej na otvorenom, čuva sećanje na davno prošla vremena

Oglasna Tabla