13.7 C
Uzice
мај 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Vredna donacija užičkom Domu zdravlja od naroda Japana

Na svečanoj ceremoniji potpisivanja ugovora o donacijima, kojima su podržani projekti za osnovne poptrebe stanovništva Srbije, upriličenoj juče u Ambasadi Japana u Beogradu užički Dom zdravlja je dobio 74.863,00 evra. Ova donacija je namenjena za kupovinu ambulantnih kola, stomatološkog rendgen aparata i ultrazvuka za ginekologiju.

Zamenik gradonačelnika Nemanja Nešić i ambasador Japana u Srbiji Đunići Marujama na potpisivanju Ugovora o donaciji

Zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić zahvalio se Vladi Japana na donaciji i podsetio da to nije prva pomoć koja u grad na Đetinji stiže iz Zemlje izlazećeg sunca.

Direktor Zdravstvenog centra Užice Miloš Božović je rekao da je od Japana u Opštu bolnicu do sada stigao mamograf i nekoliko automobila, a da je sadašnja donacija došla u pravo vreme, jer dentalni rendgen aparat već duže vreme ne radi na odeljenju stomatologije.

Ambasador Japana u Srbiji Đunići Marujama

Po rečima ambasadora Japana Đunićija Marujame donacije imaju za cilj da podrže socijalni razvoj kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva. Od 1999.godine u Srbiji je realizovano 207 ovakvih projekata u vrednosti preko 13,2 miliona evra, dok ukupan iznos japanske pomoći Srbiji u toku istog perioda premašuje 507 miliona evra.

Osim Užica donacije je dobilo još jedanaest lokalnih organizacija u Republici Srbiji, a ukupna vrednost svih projekata za čiju realizaciju je Vlada Japana obezbedila sredstva je 880.045,00 evra.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Film „Nebeska tema“ premijerno u Užicu: 26. maj

Oglasna Tabla

Kamp Zlatibor u najčitanijem rumunskom kamping magazinu

Oglasna Tabla

Данас је летњи Свети Никола

Oglasna Tabla