27.1 C
Uzice
август 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA REPORTERI-DOPISNICI

VOZAČI, NE ZABORAVITE: ZIMSKE GUME OBAVEZNE OD 1. NOVEMBRA

Zbog vremenskih uslova na kolovozu, od 1. novembra do 1. aprila, vozila moraju imati sve četiri zimske gume.

zimske-gume

Od 1. novembra do 1. aprila, vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume,  ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi led, sneg ili poledica. Zimske gume čija je dubina šare četiri milimetra, moraju imati  sva putnička vozila do devet sedišta i teretna težine do 3,5 tona.

U zavisnosti od dimenzija točka i marke guma, cene zimskih guma se kreću od 10.000 do 86.000 dinara ili više. Na sve treba dodati i troškove montaže, koji u servisima iznose od 400 do 700 dinara po točku. Anketa sprovedena u Srbiji pokazala je da je čak 60 odsto vozača već kupovalo polovne gume i da bi to učinili ponovo.

output_rsfmw2

U slučaju da vozilo nije opremljeno zimskim gumama, kazne za pravna lica kreću se od 100.000 do 800.000 dinara. Za fizička lica, novčana kazna iznosi od 6.000 do 20.000 dinara. Ukoliko vremenski uslovi zahtevaju, a vozilo nema lance za sneg, pored isključivanja iz saobraćaja, kazna je i 5.000 dinara. U slučaju da vozilo ima zimske gume, ali ne i lance u prtljažniku za vožnju van grada, kazna iznosi 3.000 dinara.

output_nm92kd

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Pita od spanaća i krompira: Lagano jelo koje može biti posno

Oglasna Tabla

Tipovi kafanskih ljudi u Srbiji: Svi bi želeli da se zovu boemima, a evo šta je potrebno da bi neko spadao u ovu kategoriju

Oglasna Tabla

Kristina Grujičić osvojila zlato na prvenstvu Centralne Srbije i obezbedila učešće na Finalu Kupa Srbije

Oglasna Tabla