1 C
Uzice
децембар 11, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Vladimir Živanović – bogat program kulturnog leta i u avgustu

Zlatibor je turistička destinacija koja se posećuje tokom čitave godine, pa zbog toga nastoji da svojim turistima ponudi bogat kulturni sadržaj. Kao i prethodnih godina i ovogodišnje Zlatiborsko kulturno leto prepuno je različitih manifestacija i kulturnih dešavanja. Manifestacije na Zlatiboru su zaista za pamćenje jer se pored bogatog programa izdvajaju i po sjajnoj atmosferi i kao takve privlače veliki broj turista.

Turisti su tokom jula mogli da uživaju u bogatom programu kulturnog leta na Kraljevom trgu i svim koncertnim manifestacijama koje su bile besplatne za turiste ali i u mnogim manifestacijama u okolini samog Zlatibora.

Iz TO Zlatibor kažu da se nalaze na polovini letnje sezone i kada se osvrnu na protekli period i više su nego zadovoljni jer Zlatibor u ovom mesecu beleži bolje rezultate nego prošle godine koja je bila rekordna. Broj noćenja je povećan za 3% a broj dolazaka turista za 5% što doprinosi još većem zadovoljstvu.

„Turisti su mogli da uživaju u raznovrsnim manifestacijama. Početkom avgusta meseca je bio veliki broj sportskih dešavanja održanih na Kraljevom trgu i uglavnom su svi turisti sa kojima smo razgovarali zaista zadovoljni i pokazali su veliko interesovanje jer su sve manifestacije bile itekako posećene“ rekao je Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor.

U narednom periodu meštani i turisti moći će da uživaju u folklornom festivalu Licidersko srce koji će se održati 16. i 17. avgusta na Kraljevom trgu na Zlatiboru. To je ujedno i prilika da se ugoste deca iz velikog broja zemalja. Biće oko 1000 učesnika i većina njih će doći na Zlatibor a i gosti će moći da uživaju u njihovom nematerijalnom nasleđu, da uživaju u koncertima i prezentaciji tih drugih zemalja. Zlatibor ima priliku da se pokaže kao još jedna otvorena destinacija koja prihvata veliki broj turista iz raznih zemalja.

„Do kraja sezone će na Kraljevom trgu biti još nekoliko koncerata. 20. avgusta nas očekuje koncert Dženana Lončarevića, 22. koncert Nikole Nikolića, pored toga će biti još nekoliko kulturno umetničkih društava, tako da se očekuje zaista dobra posećenost i veliki broj gostiju na Kraljevom trgu. Imamo i 19. avgusta u selu Rožanstvo Sabor „Bez izvora nema vode“ tako da je to još jedna šansa da se turisti dislociraju, da posete naša sela i sve manifestacije koje se održavaju u okolini Zlatibora“, kaže Živanović.

Takođe, Zlatibor je poznat kao destinacija koja nema sezonski karakter poslovanja tako da svi lokaliteti u okolini Zlatibora rade 365 dana u godini. Stopića pećina ponovo beleži rekordni broj posetilaca koji je premašio prošlogodišnji od 82.000.

„Planiramo neka nova ulaganja u samu Stopića pećinu tako da će početkom sledeće godine turisti dobiti još nekih novih ponuda i atrakcija i sadržaja u samoj pećini. Pored toga vodopad u Gostilju, sa bazenom u samom Gostilju je dobro posećen lokalitet, muzej Staro selo Sirogojno. Tu se javljaju i lokaliteti koji su u međuvremenu favorizovani, dobro posećeni, dobro promovisani od strane lokalne samouprave-crkva brvnara u Jablanici, Dobroselici, Prerast u Dobroselici, manastir Uvac i Dubrava koji beleže sve veći broj turističkih poseta“, ističe Vladimir Živanović.

Zlatibor se širi kao destinacija a i sa samom ponudom. Široka i dobra ponuda i raznovrsni sadržaj manifestacija i lokaliteti koji se ovde nude su upravo ono po čemu se Zlatibor razlikuje od ostalih turističkih destinacija.

Izvor:zlatiorpress.rs/Danka Milovanović

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Od prvog januara, plastične kese biće skoro potpuno ukinute

Oglasna Tabla

Zbog radova na vodovodnoj mreži u četvrtak 11. decembra bez vode potrošači u Dositejevoj ulici i delu Ulice Kralja Petra

Oglasna Tabla

Za rekonstrukciju Zdravstvenog centra 20 miliona evra (VIDEO)

Oglasna Tabla

Požrtvovana vaspitačica iz Ivanjice: „Za njihov osmeh išla bih peške i do Beograda“

Oglasna Tabla

„Zlatibor bez barijera“ – spušteno još 27 ivičnjaka (VIDEO)

Oglasna Tabla

Ima 37 i samohrana je majka, brine o čak 11 dece: „Kad se sprema ručak onda mora u veliku šerpu“

Oglasna Tabla

Utvrđen budžet grada za narednu godinu od 3,22 milijarde dinara

Oglasna Tabla

Supa od pečuraka gotova za tren: Fantastična ideja za ručak u posnoj i mrsnoj varijanti (VIDEO)

Oglasna Tabla

Tribina o nasilju prema ženama

Oglasna Tabla